Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν χάνει ευκαιρία να δημιουργεί προβλήματα στο χώρο που τον ανέδειξε και τον έκανε πρόεδρο και πρωθυπουργό, με αποκορύφωμα όταν διέσπασε το κόμμα που ίδρυσε ο πατέρας του είκοσι ημέρες πριν από μια κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση, προχωρώντας στη δημιουργία του ΚΙΔΗΣΟ.

Ο συχνά απών από τις κομματικές και κοινοβουλευτικές διεργασίες, φαίνεται όμως πως δημιουργεί προβλήματα και στους βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής.

Όπως πληροφορηθήκαμε, με το έτσι θέλω και ενεργώντας παρασκηνιακά, ο πρώην πρωθυπουργός πήρε τη θέση της Χαράς Κεφαλίδου αναφορικά με τη Διάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης, χωρίς καν να είναι ένα από τα μέλη της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής, που είθισται να μετέχουν στη Διάσκεψη. 

Εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής στην Επιτροπή  Ευρωπαϊκών Υποθέσεων είναι η βουλευτίνα Δράμας αλλά, όπως φαίνεται εκ του αποτελέσματος, η πίεση του Γιώργου Παπανδρέου στα ηγετικά κλιμάκια έπιασε τόπο και θα είναι τελικά μέσα στους τέσσερις  βουλευτές που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στη Διάσκεψη.