Σφοδρή επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε εμμέσως πλην σαφώς με άρθρο του στα «Νέα» ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην γραμματέας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Πάνος Σκουρλέτης. Με τίτλο «Μία χαμένη διετία» ο κ. Σκουρλέτης κάνοντας ουσιαστικά κριτική στην στρατηγική της ηγεσίας του κόμματος επεσήμανε ότι «αμέσως μετά τις εκλογές είχαμε μία μεγάλη ευκαιρία να εξηγήσουμε στον ελληνικό λαό κάτω από ποιες συνθήκες κυβερνήσαμε, να αναστοχαστούμε πάνω σε μία μοναδική εμπειρία για ένα κόμμα της σύγχρονης ευρωπαϊκής Αριστεράς, δίνοντας στον κόσμο να καταλάβει ότι μάθαμε από τα λάθη μας, ότι συνεχίζουμε να εμπνεόμαστε από τις μεγάλες αξίες και τις ιδέες μιας Αριστεράς της εποχής μας, που δεν φοβάται να αναμετρηθεί με τις δυσκολίες, χωρίς να χάνει την ταυτότητά της και τη στρατηγική της ενόραση. Νομίζω πως δεν εμβαθύναμε επαρκώς σε έναν συλλογικό απολογισμό, παρόλο που ήταν απαίτηση του κόσμου που μας παρακολουθεί».

Ο ίδιος τόνισε πως «η, κατά άλλα σωστή επιλογή της διεύρυνσης, που ούτως ή άλλως είχε ξεκινήσει με έναν πολύμορφο τρόπο από το 2012, δεν αποσαφηνίστηκε αρκούντως, δημιουργώντας κάποιες στιγμές λάθος «εντυπώσεις». Ο πρώην υπουργός συνέχισε στο ίδιο κριτικό πνεύμα σημειώνοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη νέα εποχή μετά την πανδημία, πρέπει να διατηρήσει όλα εκείνα τα δυναμικά στοιχεία της πολιτικής που τον κατέστησαν μία δύναμη ανατροπής του παλιού δικομματισμού που μας χρεοκόπησε. Δεν μπορεί να υπάρξει μία νικηφόρα προοπτική δίνοντας την εντύπωση πως θα γίνουμε μέρος ενός νέου συναινετικού δικομματισμού. Κατά συνέπεια χρειάζεται μία πιο δυναμική και τεκμηριωμένη πολιτική παρουσία». «Η νέα προγραμματική μας πρόταση πρέπει να απαντά στις προκλήσεις που θέτει η πολλαπλή κρίση, που χαρακτηρίζει την εποχή μας», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ο κ. Σκουρλέτης μέσω του άρθρο του άσκησε επίσης σκληρή κριτική στα μέχρι τώρα πεπραγμένα της κυβέρνησης, ενώ φρόντισε να στηρίξει την πολιτική του Ευκλείδη Τσακαλώτου (εσωκομματικού συμμάχου του στον ΣΥΡΙΖΑ) κατά την διάρκεια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. «Το τέλος του κύκλου των Μνημονίων, η επάνοδος σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, η ρύθμιση του χρέους και το υψηλό αποθεματικό μόνο θετικά πιστώνονται στην διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, μιας και δημιούργησαν ένα σταθερό έδαφος στο πεδίο της οικονομίας», σημείωσε χαρακτηριστικά.