Κοινά σημεία στο πρόγραμμα του συνδυασμού του με την Κεντροαριστερά σημείωσε ότι υπάρχουν ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, μιλώντας σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Alpha 989. 

Αναλυτικότερα ο κ. Μώραλης ανέφερε στη συνέντευξή του: 

«Η αίσθηση για εμάς νομίζω ότι είναι καλή. Δεν θέλω να εκφράσω υπεραισιοδοξία. Σε 35 ημέρες καταφέραμε να πείσουμε τους Πειραιώτες, ανάμεσα σε 6-7 συνδυασμούς, αρκετοί εκ των οποίων ήταν κομματικοί συνδυασμοί και θέλω να πιστεύω ότι και στον β’ γύρο οι πολίτες που δεν μας ψήφισαν θα έρθουν κοντά να κάνουμε την ανατροπή που θέλουμε στον Πειραιά. Υπάρχουν πολίτες που ψήφισαν τον κ. Μιχαλολιάκο στον πρώτο γύρο και τώρα δεν βλέπουν με συμπάθεια αυτή την πολιτική της έντασης και της πόλωσης των τελευταίων 5 ημερών και νομίζω ότι και από εκεί μπορούμε να αντλήσουμε κάποιες ψήφους στον δεύτερο γύρο. Δεν θέλω να κάνω κάποια εκτίμηση, θέλω να πιστεύω πως υπάρχει μια δυναμική, υπάρχει ένα δυνατό ψηφοδέλτιο, υπάρχει αποδοκιμασία για την άλλη πλευρά από αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους του Βασίλη Μιχαλολιάκου, υπάρχει μια γενικότερη στήριξη και από πρόσωπα της κεντροαριστεράς και αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα, όπως του Γρηγόρη του Ψαριανού, του Βασίλη Οικονόμου, του Φουντουλάκη από τους Παραολυμπιονίκες  και υποψήφιου ευρωβουλευτή με τον ΣΥΡΙΖΑ, του Αποστόλη Ραφτόπουλου του συνδικαλιστή υποψήφιου με την Ελιά και από πολλούς άλλους οι οποίοι σηματοδοτούν μια δυναμική ως πρόσωπα. Ήξερα ότι τα κόμματα δεν θα μας στηρίξουν επισήμως. Δεν περίμενα ότι ο κ. Δρίτσας ή η κα Παντελάκη ή άλλοι επικεφαλής θα δώσουν μια γραμμή. Εμείς μιλάμε στους πολίτες και εκεί βλέπω μια θετική ανταπόκριση». 

 «Είμαστε η ικανότερη ομάδα για να αρπάξουμε τις ευκαιρίες για τον Πειραιά»

«Το διακύβευμα είναι η ανάπτυξη στον Πειραιά, η θέσεις εργασίας. Δεν είναι μόνο η καθημερινότητα. Είναι αυτονόητο ότι θα κοιτάξουμε την καθαριότητα, τους χώρους για τα παιδιά, τους παιδικούς σταθμούς, την τρίτη ηλικία, ένα κοινωνικό δίκτυο για όσους έχουν ανάγκη.. Η επόμενη 6ετία, όμως, είναι κρίσιμη για την ανάπτυξη των πόλεων-λιμάνιών, είναι κρίσιμη για τη ναυτιλία, τον τουρισμό, τις μεταφορές, τα logistics. Το δίλημμα των Πειραιωτών είναι: ποιος δήμαρχος, ο Γιάννης Μώραλης με την ομάδα και τους συνεργάτες του ή ο Βασίλης Μιχαλολιάκος με τους δικούς του μπορούν να πάρουν αυτή την ευκαιρία, να αξιοποιήσουν τις πηγές χρηματοδότησης και να αλλάξουν τον Πειραιά; Εμείς πιστεύουμε ότι μπορούμε να πείσουμε τον κόσμο ότι εμείς είμαστε η ικανότερη ομάδα και το πιστεύουμε ότι εμείς μπορούμε να αλλάξουμε την εικόνα».

«Έχουμε κάποια κοινά σημεία στο πρόγραμμά μας με την Κεντροαριστερά»

«Όσον αφορά την Κεντροαριστερά, πρέπει να δούμε λίγο το πρόγραμμά μας, υπάρχουν κοινά σημεία. Εγώ απευθύνομαι και πιο εύκολα στον χώρο αυτό, όμως και για το θέμα του λιμανιού και για το θέμα των δικαστηρίων και για άλλα μεγάλα ζητήματα, έχουμε κοινά στοιχεία. Θεωρώ ότι πρέπει να ξεπεραστούν κάποιες ιδεοληψίες. Οι καταγγελίες του κ Δρίτσα της πρώτης Κυριακής αφορούσαν έμμεσα το πρόσωπό μου, γιατί το ένα αφορούσε το Υπουργείο Παιδείας, για κάποιες προσκλήσεις που δήθεν έστειλε και μια καταγγελία το Σάββατο που είναι μέρα που δεν επιτρέπεται να μοιράζεται προεκλογικό υλικό και θα είμαι ειλικρινής, 162 υποψηφίους έχει ο συνδυασμός, πιθανόν και κάποιος να μοίρασε φυλλάδια που δεν επιτρέπεται». 

«Θεωρώ ότι ο Σεβασμιώτατος εκτιμά τους ανθρώπους που έχουν εργαστεί και είναι ειλικρινείς»

 «Θεωρώ ότι και ο Σεβασμιώτατος εκτιμά τους ανθρώπους που μιλούν με ειλικρίνεια, που έχουν εργαστεί, που θέλουν να βοηθήσουν την πόλη, που αφήνουν επιτυχημένες δουλειές . Τώρα κρίναμε ότι οι πόλη έχει προβλήματα και τώρα κρίναμε ότι μπορούμε να κάνουμε ένα βήμα για  να βγούμε μπροστά να βοηθήσουμε την πόλη. Αυτό νομίζω εκτιμάται γενικότερα, όχι μόνο από την Εκκλησία. Πρέπει να αφήσουμε πίσω αυτά που μας χωρίζουν με τους άλλους, είτε αφορά συνδυασμούς, είτε αφορά την Εκκλησία και να δούμε αυτά που μας ενώνουν, άρα με τον Σεβασμιώτατο και την Εκκλησία μας ενώνει η κοινή προσπάθεια να βοηθήσουμε τον κόσμο του Πειραιά, να κάνουμε ένα κοινωνικό δίκτυο, να βοηθήσουμε τους φτωχούς, την τρίτη ηλικία. Δεν μπορούμε να έχουμε σε όλα τα θέματα κοινές απόψεις».

 «Δεν υπάρχει πολεμική κατάσταση στον Πειραιά»

«Έχει μεταφερθεί σε όλη την Ελλάδα μια εικόνα που δεν είναι η πραγματική. Το θερμόμετρο ήταν και είναι σε κανονικά επίπεδα. Δεν είναι πάρα πολύ υψηλό, ούτε υπάρχει κάποια πολεμική κατάσταση  ή πολύ μεγάλη ένταση. Προχωράμε ομαλά, όπως έγινε και την πρώτη Κυριακή να ολοκληρώσουμε τις εκλογές στον Πειραιά. Αυτή είναι η δική μου εικόνα, η εικόνα των Πειραιωτών, η εικόνα των Αρχών».