Σχεδιο_χωρις_τιτλο__33_
Παραπολιτικά

Η βόλτα της βασίλισσας Σοφίας με τον Γιώργο Αμυρά στους Λειψούς (Εικόνες)

Περιηγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Καταφυγίου Θαλάσσιας Ζωής Αιγαίου

Τους Λειψούς επισκέφθηκε η βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας, όπου την υποδέχθηκε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς.

Η βασίλισσα μαζί με τον υφυπουργό περιηγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Καταφυγίου Θαλάσσιας Ζωής Αιγαίου στον κόλπο της Βρουλιάς στην βορειοδυτική πλευρά του νησιού.

Μαζί τους ήταν ο Γενικός Γραμματέας Περιβάλλοντος και Υδάτων, Κωνσταντίνος Αραβώσης, ο Ισπανός Πρέσβης, Ενρίκε Βικέρα και ο δήμαρχος Λειψών, Φώτης Μάγγος, και περιηγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Καταφυγίου Θαλάσσιας Ζωής Αιγαίου στον κόλπο της Βρουλιάς στην βορειοδυτική πλευρά του νησιού.
5316103__1_
Πρόκειται για ένα καινοτόμο για τα διεθνή δεδομένα έργο του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος» που υποστηρίζεται από τον ισπανικό βασιλικό οίκο και περιλαμβάνει χαρτογράφηση και επαναφύτευση της Ποσειδωνίας, μετρήσεις και έρευνες για την ποσότητα των μικροπλαστικών που καταπίνουν τα θηλαστικά, τα ψάρια και τα ασπόνδυλα στα νερά του Αιγαίου, τον βαθμό της υποθαλάσσιας ηχορύπανσης αλλά και την προοπτική δημιουργίας κέντρου περίθαλψης κητωδών και χελωνών.
5316101
Η διευθύντρια έρευνας του Αρχιπελάγους, Αναστασία Μήλιου παρουσίασε τις δράσεις επιστημόνων και εθελοντών που προέρχονται από 40 διαφορετικές χώρες, έχοντας ως βάση τους Λειψούς. Τέλος, ο Γιώργος Αμυράς, προτού αναχωρήσει, επιβιβάστηκε στο ερευνητικό σκάφος «Aegean Explorer» του Ινστιτούτου, όπου ενημερώθηκε για την εικοσαετή και πλέον δράση του Αρχιπελάγους για την προστασία της της βιοποικιλότητας και της θαλάσσιας ζωής στο Αιγαίο.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα