Δύο συναντήσεις πριν από λίγες ημέρες, μία στο Μαξίμου και μία στο Προεδρικό Μέγαρο, με τη συμμετοχή του Μάξιμου Χαρακόπουλου, κυριάρχησαν στην ειδησεογραφία της Θεσσαλίας.

Πιο συγκεκριμένα, ο Λαρισαίος βουλευτής της ΝΔ, με την ιδιότητα του γενικού γραμματέα της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, συνόδευσε το μέλος της ρωσικής κρατικής Δούμα και πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης της ΔΣΟ, Σεργκέι Γκαβρίλοφ, στις συναντήσεις με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό.

Μάλιστα, από το Μαξίμου στάλθηκε ιδιαίτερη ενημέρωση για τα αποτελέσματα της συνάντησης.

Οι δύο άνδρες, προσερχόμενοι στο Μαξίμου, πραγματοποίησαν πρώτα το υποχρεωτικό τεστ για τον κοροναϊό, το οποίο γίνεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στη Στησιχόρου, και εν συνεχεία, περιμένοντας να ξεκινήσει η προγραμματισμένη συνάντηση με τον Κ. Μητσοτάκη, είχαν χρόνο να… χαζέψουν τον Peanut, τον σκύλο που κλέβει καρδιές στο Μαξίμου.

Οι δύο άνδρες ενημέρωσαν τον πρωθυπουργό πως η φετινή Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιουλίου στα Χανιά, κάτι που χαροποίησε τον πρωθυπουργό, ενώ του υπενθύμισαν πως πρωτεργάτης του εν λόγω θεσμού υπήρξε ο ίδιος.

Ο πρωθυπουργός άκουσε με ικανοποίηση τον Ρώσο αξιωματούχο να δίνει συγχαρητήρια στην ελληνική κυβέρνηση για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε την πανδημία και δέχθηκε πρόσκληση να παραστεί στη Ρωσία όταν θα παρουσιαστεί η έκδοση του τόμου με θέμα: «Οι ναοί Της του Θεού Σοφίας στον κόσμο».

Στο Προεδρικό Μέγαρο συζητήθηκε η επιθυμία του Ρώσου να πιει ελληνικό καφέ, τον «καλύτερο καφέ στον κόσμο».