Έξαλλος έγινε ο πρωθυπουργός όταν έμαθε ότι ορισμένοι εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί και υφυπουργοί, την ώρα που ο κόσμος χάνεται και η χώρα έχει να αντιμετωπίσει σημαντικές προκλήσεις στο άμεσο μέλλον, εκείνοι πραγματοποιούν επαφές και τραπέζια με «γαλάζια» στελέχη και τοπικούς φορείς των περιφερειών, όπου πιστεύουν ότι θα πολιτευθούν στις επόμενες εθνικές κάλπες.

Αφενός βλέπετε δεν είναι καιρός για τέτοιες καταστάσεις, αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει απαιτήσει απόλυτη αφοσίωση στα καθήκοντα των κυβερνητικών παραγόντων, ενώ έχει διαμηνύσει σε όλους τους τόνους ότι οι επόμενες εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.

Αφετέρου σε κανέναν δεν έχει δοθεί το πράσινο φως να κατέλθει στην μάχη του σταυρού σε μια συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια. Άλλο τι συζητήσεις μπορεί να λαμβάνουν χώρα ακόμη και εντός του Μαξίμου στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης του πολιτικού μέλλοντος του καθενός κι άλλο να διεξάγουν ήδη κάποιοι προεκλογική εκστρατεία.

Άλλωστε ο πρωθυπουργός έδειξε προτίμηση στους «αρίστους» για να αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση όχι για να μετατραπούν σε νέους Γεράσιμους Γιακουμάτους και Βασίληδες Μιχαλολιάκους. Τυχαία μας ήρθαν τα ονόματα για να μην παρεξηγηθούμε με άλλους εκπροσώπους του είδους…