Απαντήσεις για τις προθέσεις της κυβέρνησης να παραχωρήσει τις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ σε ιδιωτικές εταιρείες, οι οποίες θα μπορούν να ελέγχουν από τις δαπάνες του Οργανισμού μέχρι και τα περιουσιακά του στοιχεία ζητούν τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι σχετικές πληροφορίες της Κουμουνδούρου λένε ακόμα ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να φέρει σχετική τροπολογία στην Βουλή το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

«Πριν καλά - καλά περάσει η πανδημία, ο κ. Μητσοτάκης βάζει πάλι μπροστά το σχέδιο ιδιωτικοποίησης της Υγείας. Από τις εξαγγελίες Μητσοτάκη για ΣΔΙΤ στο ΕΣΥ και την αποθέωση της ιδιωτικής Υγείας, που με τις ευλογίες της κυβέρνησης υπήρξε εντυπωσιακά απούσα στη διαχείριση της πανδημίας, περνάμε στην de facto αλλαγή χαρακτήρα του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, λένε τα στελέχη της Κουμουνδούρου.

Και προσθέτουν: «Εξέλιξη που, εκτός από υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, πιθανότατα θα οδηγήσει σε ένα πάρτι δισεκατομμυρίων με συμμετέχοντες τους γνωστούς "ημέτερους". Προφανώς στην κατεύθυνση υλοποίησης του ίδιου πολιτικού σχεδίου αναμένεται επίσης η πρόσληψη καλοπληρωμένων golden boys (managers) για τη σύναψη ατομικών συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ με δημόσια Νοσοκομεία».