Με νόμο και μάλιστα άνευ διαβούλευσης, το υπουργείο Παιδείας υπό την φιλενάδα μου, Νίκη Κεραμέως, προχωρά στην (άμεση) κατάργηση των εκκλησιαστικών σχολών.

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε συναγερμό στην Ιεραρχία. Έτσι το πρωί της Πέμπτης, μαζεύτηκαν στην Μονή Πετράκη, αρχιερείς από όλες τις Εκκλησίες της χώρας (Αθηνών, Κρήτης και Δωδεκανήσων) και συζήτησαν το θέμα που έχει προκύψει. Όπως πληροφορούμαι, οι ρασοφόροι ήταν εξοργισμένοι με την Yπουργό.

Την ίδια στιγμή, τόσο ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, αρμόδιος για τα εκκλησιαστικά, όσο και ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος, έκαναν κανονικά (και πριν την ψήφιση του νόμου) τους Κινέζους. Παρά τις αντιδράσεις πάντως, η Κεραμέως, δείχνει αποφασισμένη να φέρει το σχετικό νομοθέτημα, που ουσιαστικά δίνει τέλος στην πρακτική των αγράμματων παπάδων. Για να χειροτονηθεί ένας Ιερέας απαραίτητη προϋπόθεση είναι να διαθέτει πανεπιστημιακό τίτλο σπουδών. Διαφορετικά όποιος δεσπότης, θέλει να βολέψει τα πνευματικά του τέκνα, θα τα πληρώνει από την τσέπη του.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΣΤΗΛΗ «ΠΡΑΚΤΩΡ» ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ