Προσωπική επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε μέσα από άρθρο του στα «Νέα» ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Κώστας Σκανδαλίδης, χρησιμοποιώντας αυστηρή γλώσσα. Με τίτλο «Υποβολιμαία ερωτήματα και πολιτική απρέπεια», ο πρώην υπουργός ανέφερε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ολοένα και περισσότερο αδυνατεί να ασκήσει τον ρόλο του ως αξιωματική αντιπολίτευση, με γλώσσα, ύφος και θέσεις που παραπέμπουν σε μία ξεπερασμένη και λαϊκίστικη Αριστερά».

Ο κ. Σκανδαλίδης, επίσης, τόνισε ότι «ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιμένει σε ετοιμόρροπες γέφυρες εισπήδησης στον χώρο μας και εσχάτως καταφεύγει σε πρακτικές πολιτικής απρέπειας. Για τα πολιτικά ήθη της Μεταπολίτευσης και τους δημοκρατικούς κανόνες που κατοχύρωσε, πρόσωπα μπορούν να αλλάζουν κόμματα ή να προσχωρούν σε άλλα όταν αυτά διαλύονται. Είναι δικαίωμά τους και κρίνονται από την Ιστορία και τις πράξεις τους. Πρακτικές ηγεσιών όμως που δεν σέβονται τη θεσμική οντότητα ενός κόμματος τις εσωτερικές του διαδικασίες, τις συλλογικές του αποφάσεις με τρόπο κυνικό και απροκάλυπτο ξεπερνούν τα εσκαμμένα. Το διέπραξε ο Αλέξης Τσίπρας».

Σημειώνεται ότι η παρέμβαση αυτή του κ. Σκανδαλίδη έρχεται ουσιαστικά να απαντήσει στις δηλώσεις Τσίπρα για τις εσωκομματικές εκλογές στο ΚΙΝΑΛ και κυρίως για το τι θα σημαίνει για το ΚΙΝΑΛ η εκλογή Λοβέρδου.