Ορόσημο ακόμα και για τις γενικότερες αποφάσεις που θα λάβει ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να αποτελέσει η συνάντηση που θα έχει με τον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν, στις 14 Ιουνίου.

Από την εξέλιξή της, και ιδίως από το αν θα περάσουμε σε μια φάση πλήρους ομαλοποίησης των σχέσεων των δύο κρατών, εκτιμάται ότι μπορεί να επηρεαστούν ακόμα και οι αλλαγές που θα κάνει στο κυβερνητικό σχήμα. Για παράδειγμα, αν όλα πάνε κατ’ ευχήν και συνεχιστεί το καλό κλίμα που έχει δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα με τους γείτονες, φημολογείται ότι αυτό μπορεί να «ξεμπλοκάρει» τον πρωθυπουργό, μιας και θα έχει φύγει από το κεφάλι του ένας σημαντικός πονοκέφαλος. Ενόψει του πιθανολογούμενου ανασχηματισμού, αξιολογούνται οι υπουργοί, όπως και η αποδοχή τους στην κοινή γνώμη, με τη δημοτικότητα του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, να είναι στα ύψη.

Το ίδιο ισχύει και με άλλους υπουργούς, που είναι βέβαιο πως θα έχουν κεντρικό ρόλο, όπως ο υπουργός Υποδομών, Κώστας Καραμανλής, οι μετοχές του οποίου είναι πάρα πολύ ανεβασμένες.