Απίθανος διάλογος …καταγράφηκε κατά την συζήτηση και επεξεργασία του εργασιακού νομοσχεδίου στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής με θέμα την …κολονοσκόπηση!

Όταν τα κόμματα της αντιπολίτευσης εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους, να μην τοποθετηθούν οι εξωκοινοβουλευτικοί φορείς μέσω webex, αλλά να έρθουν όσοι το δυνατόν περισσότεροι να μιλήσουν δια ζώσης και να εκφράσουν την γνώμη τους για το νομοσχέδιο, υπήρξε ο εξής διάλογος ανάμεσα στον εισηγητή της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Μαραβέγια και τον ειδικό αγορητή του ΚΚΕ Χρήστου Κατσώτη.

Τι είπε ο Μαραβέγιας και τι απάντησε ο βουλευτής του ΚΚΕ

Ο κος Μαραβέγιας υποστήριξε ότι και με τηλεδιάσκεψη μπορούν οι φορείς να τοποθετηθούν και να εις ακουστούν οι όποιες διαφωνίες. Ο βουλευτής του ΚΚΕ απευθυνόμενος στον βουλευτή της ΝΔ και γιατρό είπε «άλλο να μιλήσουν δια ζώσης να μιλήσουν για ένα τόσο σημαντικό νομοσχέδιο και άλλο εξ αποστάσεως» και συνέχισε …

«κύριε Μαραβέγια από ότι ξέρω είστε χειρουργός-πρωκτολόγος. Θα εμπιστευόσασταν να σας κάνουν κολονοσκόπηση από μακριά;»

Ο κ. Κατσώτης αναφερόμενος και στην εξ αποστάσεως ψήφο των συνδικαλιστών είπε : «Έτσι είναι και στα συνδικάτα! Μπορεί όταν τα συνδικάτα λειτουργούν και συζητούν με φυσική παρουσία και καταθέτουν θέσεις για το πως θα αντιμετωπίσουν ένα θέμα, έτσι γίνεται, και εκεί ο καθένας καταθέτει τις απόψεις τους. Το θέμα της εξ αποστάσεως συμμέτοχης των συνδικάτων είναι το ίδιο με την φυσική συμμετοχή».

Ο κ. Μαραβέγιας απάντησε «εύχομαι να είστε πάντα υγιής και αν χρειαστεί ποτέ να σας «ανοίξουν» να ζητήσετε να είναι, από την κορυφή έως τα νύχια και όχι με μια, δύο τρυπούλες» και συνέχισε« είτε μιλάμε για συνελεύσεις, είτε μιλάμε για εγχειρήσεις, ο συντηρητικός θέλει μόνο αίμα».