Σε «One woman show» εξελίχθηκε η εκδήλωση που πραγματοποίησε πριν από λίγα 24ώρα η οργάνωση «ΣΥΡΙΖΑ Ηνωμένου Βασιλείου» με κεντρική πρωταγωνίστρια την Έφη Αχτσιόγλου.

Με φόντο μάλιστα και τα σενάρια που την εμφανίζουν να εμπλέκεται ενεργά στην κούρσα διαδοχής του Α. Τσίπρα η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ προέβη σε μια εξόχως ενδιαφέρουσα αναφορά, προβάλλοντας  με έμμεσο πλην σαφή τρόπο τις ηγετικές της φιλοδοξίες.

«Θέλω να πιστεύω ή θέλω να ελπίζω ότι το γεγονός ότι μια πολιτικός θα είναι γυναίκα δεν θα είναι λόγος για να μην αναλάβει μια ηγετική θέση. Αυτό θέλω τουλάχιστον να ελπίζω για το μέλλον, για τη δικιά μας κοινωνία», ανέφερε με νόημα έπειτα από σχετική ερώτηση, που είχε τα χαρακτηριστικά «έτοιμης πάσας για γκολ» από τους διοργανωτές της εκδήλωσης.

Ο αδερφός του συζύγου της

Άλλωστε άτυπος καθοδηγητής, με σημαντική επιρροή στις δράσεις της συγκεκριμένης οργάνωσης, θεωρείται ο Αντώνης Τζανακόπουλος, δηλαδή ο αδελφός του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου Δ. Τζανακόπουλου και σύζυγος της Ε. Αχτσιόγλου. 

Οπότε η εκδήλωση, στην οποία συμμετείχε η υπεύθυνη του τομέα οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Ε. Αχτσιόγλου, δεν ήταν έκπληξη επειδή έδειχνε να είναι από την αρχή έως το τέλος μια «σκηνοθετημένη αγιογραφία».

Της δόθηκε η ευκαιρία

Με στόχο να αναδειχθούν τα πολιτικά της προτερήματα, τα ηγετικά της προσόντα κατόπιν κολακευτικών υπαινιγμών των παρουσιαστών της εκδήλωσης και αβανταδόρικών ερωτήσεων, όπως αυτή που της έδωσε την ευκαιρία να προβεί σε ηγετική παρέμβαση.

Ακολουθεί ο επίμαχος διάλογος: 

Ερώτηση:
Πιστεύεις πως έχει φτάσει αυτή η εποχή, έχει ανατείλει η εποχή της γυναίκας πολιτικού ηγέτη; Αυτού του προτύπου;

Απάντηση: Θέλω να πιστεύω ή θέλω να ελπίζω ότι το γεγονός ότι μια πολιτικός θα είναι γυναίκα δεν θα είναι λόγος για να μην αναλάβει μια ηγετική θέση. Το ότι θα είναι γυναίκα από μόνο του δεν αρκεί. Όταν μιλάμε για πολιτική όλα κρίνονται στο πεδίο της ιδεολογίας, των πολιτικών θέσεων του προγράμματος και φυσικά ειδικών ικανοτήτων κτλ.

Άρα αυτά ειναι τα πρωτεύοντα. Αυτα ειναι τα κρίσιμα. Απλά θα ήθελα να ελπίζω και να πιστεύω το γεγονος οτι κάποια πολιτικός θα ειναι γυναίκα να μην είναι λόγος αυτός για να αποκλειστεί απο τη δυνατότητα της να ηγηθεί σε κεντρικές πολιτικές θέσεις. Αυτό θέλω τουλάχιστον να ελπίζω για το μέλλον, για τη δικιά μας κοινωνία".

"One woman show" η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με κεντρική πρωταγωνίστρια την Έφη Αχτσιόγλου

Δημοσιεύτηκε από parapolitika.gr στις Κυριακή, 13 Ιουνίου 2021