«Μαλλιά-κουβάρια» έγιναν προ ημερών τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Κοζάνης με τον σύμβουλο του  Αλέξη Τσίπρα, Παναγιώτη Κορκολή, όταν ο τελευταίος προσπάθησε να υπερασπιστεί την γραμμή του κόμματος για την ανάγκη απολιγνιτοποίησης της Δυτικής Μακεδονίας με σκοπό το πέρασμα στην πράσινη ανάπτυξη δια των ανανεώσίμων μορφών ενέργειας.

Η κριτική που δέχτηκε επικεντρώθηκε στο ότι δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να υπερασπίζεται τις ίδιες θέσεις με τη Ν.Δ. στο συγκεκριμένο ζήτημα, ενώ εκείνος που στην κυριολεξία «ξετίναζε» τον σύμβουλο του Α. Τσίπρα και πρώην γενικό γραμματέα Ανάπτυξης κ. Π. Κορκολή ήταν ο «σύντροφος» , πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Π. Αδαμίδης, ο οποίος κατάγεται απο την περιοχή και ούτε λίγο ούτε πολύ αμφισβήτησε την ορθότητα της επιλογής η χώρα να επενδύσει στις ΑΠΕ.

Ο Π. Αδαμίδης κατήγγειλε το κόμμα στο οποίο ακόμα ανήκει, δηλαδή τον ΣΥΡΙΖΑ, πως δεν μπορεί να υπερασπίζεται την απώλεια των χιλιάδων θέσεων εργασίας στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας με αποτέλεσμα η τοποθέτηση του αυτή να πυροδοτήσει ένταση και να ανάψουν τα αίματα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αδαμίδης, σε κάποια στιγμή ξαναπαρεμβαίνει και λέει:

«Πριν από λίγο καιρό κάποιοι οικολόγοι ακτιβισιστές, εγώ τους θεωρώ οικολογίζοντες και καιροσκόπους πήγανε στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου και έγραψαν «go solar» στα 85 μέτρα. Δεν πηγαν πουθενά αλλού να το κάνουν αυτό. Τι πρέπει να κανει ο κόσμος που θα χάνει τις δουλειές του απο μια τέτοιου είδους παρέμβαση;».

Στο σημείο αυτό προσπάθησε να τον σταματήσει ο κ. Κορκολής, λέγοντας του: «Έγινες κατανοητός. Θα απαντήσουμε. Άσε μας να απαντήσουμε. Έγινες κατανοητός. Να απαντήσουμε».

Οπότε ξαναπαίρνει τον λόγο ο Αδαμίδης και με επιθετικό ύφος του λέει: «Μη μας μαλώνεις κιόλας, δεν κατάλαβα. Μπορείς να μου απαντήσεις που θα βρω τη δουλειά; Απαντήστε μου που θα βρουν δουλειά οι άνεργοι».

Δείτε το βίντεο εδώ.

Στη συνέχεα πήρε το λόγο ο κ. Κορκολής και σε ύφος απολογητικό ανέφερε πως «το να χάνει κανείς τη δουλειά του είναι ότι χειρότερο. Το να κατηγορείς όμως δυο ανθρώπους που ήρθαν να παρουσιάσουν τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για έλλειψη ευαισθησίας ειναι ισοπέδωση».

Στο σημείο αυτο παίρνει πάλι του λόγο ο Αδαμίδης και του λέει: «Από που προέκυψε αυτό; Οι προγραμματικές θέσεις συζητιούνται δεν επιβάλλονται από τα πάν. Κανείς δεν κατηγόρησε κανέναν και κανεις δεν έχει προσωπικά με κανένα. Πολιτική κάνουμε εδώ και προσπαθούμε να δημιουργήσουμε θέσεις. Ήρθατε να μας παρουσιάσετε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ που δεν έχουν συζητηθεί σε καμία οργάνωση. Άρα είναι μία διαδικασία διαπραγμάτευσης.

Δείτε το δεύτερο «επίμαχο» στιγμιότυπο εδώ.