Τα έργα Τέχνης που φιλοξενούνται στο Μέγαρο Μαξίμου αποκαλύφθηκαν για πρώτη φορά στις αρχές Ιουνίου, με αφορμή την επίσκεψη της βασίλισσας της Ισπανίας Σοφίας.

Ο Κυριακος Μητσοτάκης και η σύζυγός του, Μαρέβα, παρουσίασαν τα έργα νέων καλλιτεχνών που εκτίθενται περιοδικά στο Μαξίμου και περιλαμβάνουν ποικίλες μορφές Τέχνης: ζωγραφική, γλυπτική, φωτογραφία. Από την αρχή της χρονιάς, το Μαξίμου «υποδέχεται» τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 τιμώντας τους Ελληνες δημιουργούς.



Με τη μορφή δανεισμού, έργα από εθνικές συλλογές, μουσεία και προσωπικά αρχεία καλλιτεχνών φιλοξενούνται, χωρίς κόστος για το Δημόσιο, στην έδρα του πρωθυπουργού της χώρας. Ετσι, στο πρότυπο πολλών ανά τον κόσμο προεδρικών και πρωθυπουργικών γραφείων, οι ξένοι επισκέπτες του Μεγάρου έρχονται σε επαφή με την ελληνική καλλιτεχνική παραγωγή.

Ανοίγουν οι πόρτες για το κοινό

Συμφωνα με πληροφοριες του Παραπολιτικά, η σκέψη που υπάρχει πλέον είναι η επαφή αυτή να μην περιορίζεται στους υψηλόβαθμους επισκέπτες, αλλά να επεκτείνεται στο κοινό.

Το Μαξίμου, δηλαδή, να ανοίγει μία φορά τον μήνα τις πόρτες του για τους πολίτες, που θα μπορούν να επισκέπτονται τους εσωτερικούς του χώρους, να βλέπουν από κοντά πώς είναι η έδρα του «επιτελικού κράτους» και να περιηγούνται στα έργα Τέχνης.

Μέσα στο 2022

Ο σχεδιασμός αυτός απαιτεί δουλειά, ιδίως στο κομμάτι της ασφάλειας, αλλά δεν είναι διόλου απίθανο το 2022 να υλοποιηθεί και το Μαξίμου να ανοίξει για το κοινό για πρώτη φορά στην ιστορία του.