Σε ηχηρό άδειασμα στον Παύλο Πολάκη σχετικά με τους εμβολιασμούς και τα όσα γράφει στα social media, προχώρησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών πήρε τον λόγο στη Βουλή ως πρώτος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ξεκαθάρισε την θέση του ΣΥΡΙΖΑ: «Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ του εμβολιασμού. Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι δεν μπορεί το φάρμακο να αντικαταστήσει τον εμβολιασμό». Και πρόσθεσε: «Το δικό μας μήνυμα προς τους πολίτες είναι ξεκάθαρο: να μην έχετε φόβο για το εμβόλιο. Ο εμβολιασμός είναι σημαντικός για εσάς, τις οικογένειές σας, τους φίλους σας και για την Ελλάδα».

Ο κ. Τσακαλώτος ζήτησε από την ΝΔ να μην κάνει σπέκουλα και να σταματήσει να χρεώνει τις δηλώσεις Πολάκη στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας «και εμείς θα μπορούσαμε να τονίσουμε πράγματα που έχουν πει βουλευτές σας αλλά που δεν τα υιοθετεί ο κ. Μητσοτάκης».


Των δηλώσεων Τσακαλώτου, προηγήθηκαν τα όσα είχε καταλογίσει στον ΣΥΡΙΖΑ ο Άδωνις Γεωργιάδης με αφορμή τις αντιεμβολιαστικές αναφορές Πολάκη: «Έχετε στην κοινοβουλευτική σας ομάδα τον κ. Πολάκη που έθεσε τον εαυτό του επικεφαλής του αντιεμβολιαστικού κινήματος και δεν έχει τολμήσει κανείς από εσάς να πει δημοσίως ότι διαφωνεί με όσα λέει… Ή πιστεύεις ότι υπάρχει ιός και το μόνο όπλο είναι το εμβόλιο ή θα ακολουθείς όσα λένε οι ψεκασμένοι, ο Πολάκης και ο Βελόπουλος. Βρείτε ένα τρόπο να σταματήσει να τα γράφει αυτά. Είναι πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας σας». 

Όταν έπεσαν οι τόνοι μετά και το άδειασμα Τσακαλώτου, ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε σε συναινετικό ύφος πως «μας καλύπτει απολύτως η δήλωσή σας. Το μήνυμα που ήθελα να βγει είναι αυτό που είπατε κ. Τσακαλώτε. Υπάρχουν οι πολιτικές μας διαφωνίες αλλά και οι δύο θέλουμε το καλό της χώρας μας και των πολιτών. Ας κάνουμε το κάθε κόμμα εκστρατεία για να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι».