Η Μαρία Σάκκαρη αποτελεί, αδιαµφισβήτητα, το πρόσωπο των ηµερών, καθώς µε την εκπληκτική εµφάνισή της στο Ρολάν Γκαρός, όπου στις λεπτοµέρειες δεν προκρίθηκε στον τελικό, µπήκε για τα καλά στην ελίτ του παγκόσµιου τένις και πλέον κάνει παρέα στον άλλο κορυφαίο του είδους, τον Στέφανο Τσιτσιπά. Για τη Μαρία, βεβαίως, η συγκεκριµένη επιτυχία δεν ήρθε καθόλου τυχαία, καθώς τα τελευταία χρόνια έχει δουλέψει πάρα πολύ σκληρά και έχει σηµειώσει απίστευτη εξέλιξη στο παιχνίδι της. Φυσικά, σηµαντικό ρόλο έχουν παίξει και οι βάσεις πάνω στις οποίες ξεκίνησε και αυτές ήταν πολύ στέρεες και σωστές, καθώς δηµιουργήθηκαν από δύο πολύ αγαπηµένα της πρόσωπα.

Η µητέρα της, Αγγελική Κανελλοπούλου, έχει τη δική της λαµπρή πορεία στο επαγγελµατικό τένις και είναι πάντα δίπλα της, αλλά και ο παππούς της, ∆ηµήτρης Κανελλόπουλος, που είχε επίσης γράψει τη δική του ιστορία στον χώρο, ήταν ο πρώτος άνθρωπος που ανέλαβε να προπονήσει τη µικρή Μαρία.

Η οικογένειά μου είναι το στήριγμά μου. Οι γονείς μου και τα αδέλφια μου, ο Γιάννης και η Αμάντα, με στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια και είναι δίπλα μου και στις νίκες και στις ήττες
Εκτοτε, η Μ. Σάκκαρη πήρε µέρος σε πολλά τουρνουά στην Ελλάδα και στη συνέχεια και σε παγκόσµιο επίπεδο, σηµειώνοντας πολύ σηµαντικές επιτυχίες, που επιβεβαίωναν το ατόφιο ταλέντο και τη δυναµική της. Για όσους παρακολουθούσαν από κοντά την πορεία της, ήταν µόνο θέµα χρόνου οι εµφανίσεις που θα την ωθούσαν προς την καθιέρωσή της στις κορυφαίες τενίστριες του κόσµου. Σε αυτό το µεγάλο βήµα την έχουν βοηθήσει σε πολύ µεγάλο βαθµό, όπως έχει δηλώσει και η ίδια, ο γυµναστής της, Γιώργος Παναγιωτόπουλος, παλιά δόξα του στίβου και εκ των κορυφαίων του είδους στη χώρα, και ο προπονητής της, Τοµ Χιλ, που την εξέλιξε σε τεχνικό επίπεδο. Μαζί τους, η Μαρία έχει αναπτύξει εξαιρετική χηµεία και έχει δουλέψει ατελείωτες ώρες. Αυτό δεν σταµάτησε ούτε την περίοδο της καραντίνας, κατά την οποία η Ελληνίδα πρωταθλήτρια µε… σπαρτιάτικη τακτική, όπως την αποκαλεί, εξαιτίας της καταγωγής του µπαµπά της, προπονήθηκε πολύ σκληρά, σε επίπεδο τόσο εκγύµνασης όσο και τακτικής και βγήκε κερδισµένη.

Σε αυτή την προσπάθεια, βεβαίως, δεν θα µπορούσε να τα καταφέρει, αν δεν είχε την αµέριστη συµπαράσταση της οικογένειάς της, όπως δηλώνει σήµερα στο «S». «Η οικογένειά µου είναι το στήριγµά µου. Οι γονείς µου και τα αδέλφια µου, ο Γιάννης και η Αµάντα, µε στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια και είναι δίπλα µου και στις νίκες και στις ήττες», τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ στην ερώτησή µας για το αν είναι ευχαριστηµένη από την παρουσία της στο Ρολάν Γκαρός ανέφερε: «Είµαι πολύ χαρούµενη µε το αποτέλεσµα, αν και θα µπορούσα να είχα φτάσει στον τελικό - για έναν πόντο έχασα τον αγώνα. Οµως, όλα αυτά τα αφήνω πίσω µου, γιατί ακολουθούν άµεσα πολύ µεγάλες προκλήσεις. Ετοιµάζοµαι για το ταξίδι µου στο Λονδίνο, για το επόµενο Grand Slam, το Wimbledon. Επίσης, ακολουθούν οι Ολυµπιακοί Αγώνες, που είναι στα τέλη Ιουλίου», σηµείωσε.

Παράλληλα µε την ευτυχία της στο αγωνιστικό επίπεδο, η Μαρία βιώνει την ευτυχία και στα προσωπικά της. Τους τελευταίους µήνες, η Ελληνίδα τενίστρια είναι µαζί µε τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, γιο του πρωθυπουργού, ο οποίος µάλιστα στήριξε µε µεγάλη αγωνία και πάθος τις προσπάθειές της από τις εξέδρες του Ρολάν Γκαρός, ενώ λίγες ηµέρες µετά την επιτυχία δηµοσιοποίησαν στα social media κοινές τους φωτογραφίες. «Στα προσωπικά µου είµαι πολύ καλά και θεωρώ ότι ένας αθλητής πρέπει να έχει ισορροπία τόσο στην προσωπική ζωή όσο στην επαγγελµατική, γιατί έτσι αποδίδει καλύτερα», δηλώνει σήµερα η Μ. Σάκκαρη, επιβεβαιώνοντας την υπέροχη περίοδο που διανύει στη ζωή της µέσα και έξω από τα courts. Για τους καλά γνωρίζοντες, τουλάχιστον σε αγωνιστικό επίπεδο, όσα είδαµε στο φηµισµένο γαλλικό Grand Slam αποτελούν µόνο την αρχή µεγάλων επιτυχιών για την πιο ταλαντούχα Ελληνίδα τενίστρια όλων των εποχών.