Ιδιαίτερα ευδιάθετος και χαμογελαστός για πολλούς και διαφορετικούς λόγους εμφανίστηκε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης το πρωί της Πέμπτης στο Λαύριο όπου βρέθηκε με αφορμή την τελετή για το κλείσιμο της δομής προσφύγων και την επιστροφή των εγκαταστάσεων των παιδικών κατασκηνώσεων στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων όπου και ανήκαν έως το 2016 όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να τις παραχωρήσει στο τότε υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Και πώς άλλωστε θα μπορούσε να μην είναι ευδιάθετος καθώς ήταν εκείνος που από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έθεσε επισταμένα το ζήτημα της επιστροφής των παιδικών κατασκηνώσεων και έπειτα από 24 μήνες είδε τους κόπους του να αποδίδουν καρπούς. Αρωγός σε αυτή του την προσπάθεια όλο αυτό το χρονικό διάστημα στάθηκε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, τον οποίο ο Βορίδης ευχαρίστησε θερμά. Παράλληλα ευχήθηκε στον διάδοχο του στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ταχεία επαναλειτουργία των κατασκηνώσεων και του πρότεινε σε αυτές να φιλοξενούνται, πέρα από τα παιδιά των εργαζομένων να φιλοξενούνται και παιδιά παραγωγών.

Παράλληλα όμως, ο Βορίδης είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και με υπηρεσιακά στελέχη του παλιού του Υπουργείου τα οποία παρευρέθηκαν στην εκδήλωση. Μάλιστα, οι παλιοί συνεργάτες του Βορίδη χαριτολογώντας του εκμυστηρεύτηκαν ότι «δεν έπρεπε να είχε φύγει ποτέ» εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την εκτίμηση που συνεχίζουν να τρέφουν προς το πρόσωπό του, έξι μήνες μετά τη μεταπήδηση του στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Τέλος, με δεδομένο το γεγονός ότι το Λαύριο υπάγεται στην περιφέρεια που εκλέγεται ο Βορίδης και συνεπώς μπορεί να πει κανείς ότι έπαιζε «εντός έδρας» δεν θα μπορούσαν να λείψουν και τα πηγαδάκια που στήθηκαν αμέσως μετά το τέλος της εκδήλωσης με συμμετέχοντες, μεταξύ άλλων, τον Δήμαρχο Λαυρεωτικής Δημήτρη Λουκά με τον όποιο άλλωστε διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις παρά το γεγονός ότι δεν προέρχονται από τον ίδιο πολιτικό χώρο, τον πρώην δήμαρχο Λαυρεωτικής και αγαπητό γιατρό της περιοχής Σταύρο Παπασταυρόπουλο καθώς και τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων Νίκο Κακαβά.