Από την επόμενη μέρα των ευρωεκλογών έχουν πάρει φωτιά τα σενάρια για τον ανασχηματισμό με το βάρος να πέφτει στον τσάρο της Οικονομίας. Χθες κιόλας ο Γιάννης Στουρνάρας σε μία κίνηση πανικού έσπευσε να διαψεύσει τον ίδιο του τον εαυτό και τη διαρροή του Υπουργείου Οικονομικών για το μέλλον του στην πλατεία Συντάγματος.

Μία πιθανή αντικατάσταση του Γ. Στουρνάρα πυροδοτεί ένα ντόμινο εξελίξεων με πολλά πρόσωπα να μπαίνουν στην εξίσωση. Πρωταγωνιστικό ρόλο έχει η θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας αφού ένα από τα σενάρια που είχαν κυκλοφορήσει ήταν η τοποθέτηση του σημερινού υπουργού στην ηγεσία της κεντρικής τράπεζας της Ελλάδας. Αν γίνει κάτι τέτοιο μένει ελεύθερη η θέση του τσάρου της ελληνικής οικονομίας με τον Γιώργο Προβόπουλο, επιλογή του Γιώργου Αλογοσκούφη όταν αντικατέστησε τον Νίκο Γκαργκάνα, και τον Σταύρο Παπασταύρου, στενό συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, να φιγουράρουν ως φαβορί για το Οικονομικών.

Ο άγνωστος παράγοντας Χ όμως είναι το πρόσωπο έκπληξη που μπορεί να γίνει υπουργός Οικονομικών αφού όπως λένε πρόσωπα που γνωρίζουν το παρασκήνιο της πλατείας Συντάγματος και του Μεγάρου Μαξίμου, ο πρωθυπουργός θα ήθελε για τη θέση του υπουργού έναν τεχνοκράτη με πιο κοινωνικό προφίλ από εκείνο του Γιάννη Στουρνάρα.