Φαίνεται πως στην κυβέρνηση έχουν αποφασίσει να βρίσκεται κάθε εβδομάδα στην Κρήτη και ένας υπουργός. Την προηγούμενη εβδομάδα ήταν η σειρά του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Σπήλιου Λιβανού, ο οποίος βρέθηκε στα Χανιά, όπου τον υποδέχθηκαν ο περιφερειάρχης, Σταύρος Αρναουτάκης, και ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Καλογερής.

Ο κ. Λιβανός παρουσίασε τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική που συμφωνήθηκε τις προηγούμενες ημέρες στο Συμβούλιο Υπουργών της Ευρώπης, με τους εκπροσώπους των αγροτικών φορέων να του θέτουν ερωτήματα και απορίες, αλλά και παρατηρήσεις ως προς τα βασικά ζητήματα που απασχολούν τους επαγγελματίες του κλάδου. Θετική εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι στα θέματα των επιδοτήσεων και των αποζημιώσεων ο κ. Λιβανός είχε δίπλα του τους προέδρους του ΕΛΓΑ και του ΟΠΕΚΕΠΕ, Ανδρέα Λυκουρέντζο και Δημήτρη Μελά, αντίστοιχα, οι οποίοι και έδιναν άμεσες και λεπτομερέστατες απαντήσεις, με τους παρισταμένους να μένουν ικανοποιημένοι.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, πάντως, δήλωσε ενδιαφέρον για τις προτάσεις που κατατέθηκαν, δεσμεύτηκε να μελετήσει όλα τα ζητήματα που τέθηκαν στην Αθήνα με τους συνεργάτες του και τους υπηρεσιακούς του υπουργείου, ενώ έκλεισε και συναντήσεις με εκπροσώπους αγροτικών φορέων στο γραφείο του. Ο κ. Λιβανός ανανέωσε το ραντεβού του με τους Κρητικούς αγρότες, καθώς δεσμεύτηκε πως αγρότες, καθώς δεσμεύτηκε πως στο άμεσο διάστημα θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Ηράκλειο.