Μπορεί να κέρδισε μία θέση στην Ευρωβουλή με τη σημαία του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο αυτό δεν τον καθιστά όμηρο της κομματικής γραμμής της Κουμουνδούρου και των απαιτήσεων του Αλ. Τσίπρα.

Ο λόγος για τον Πέτρο Κόκκαλη, ο οποίος μπήκε «κόκκινος», με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, στην Ευρωβουλή, αλλά θέλει να εξέλθει «πράσινος» από αυτό. Τι εννοούμε; Εδώ και μέρες σέρνεται μια φημολογία πως ο ίδιος εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο της πολιτικής αυτονόμησης, προκειμένου να προχωρήσει στη δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα, με αμιγώς «πράσινα» και οικολογικά χαρακτηριστικά.

Δύο είναι οι προκλήσεις για να αναλάβει ένα τέτοιο εγχείρημα.

Πρώτον, το κενό πολιτικής εκπροσώπησης που υπάρχει στην Ελλάδα σε ό,τι αφορά ένα αξιόπιστο κόμμα «Πρασίνων» και, δεύτερον, το γεγονός πως οι επόμενες εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν με το σύστημα της απλής αναλογικής, κάτι που μπορεί να διευκολύνει την είσοδο στη Βουλή ενός νέου φορέα με αμιγώς οικολογικό προσανατολισμό.

Το επιτελείο του, όπως μαθαίνω, τις τελευταίες ημέρες προσπαθεί να οργανώσει διάφορες εκδηλώσεις με τη συμμετοχή «ειδικών», που οι πολιτικές αναφορές τους υπερβαίνουν τα κομματικά στεγανά της Κουμουνδούρου. Οσοι έχουν βολιδοσκοπηθεί μέχρι σήμερα αντιλαμβάνονται ότι ο Π. Κόκκαλης κάπου αλλού το πάει το έργο.