Μία πρόταση-έκπληξη, που σίγουρα θα συζητηθεί, καταθέτει ο Νίκος Τόσκας, σε σχέση με τη διεύρυνση της πολιτικής επιρροής του ΣΥΡΙΖΑ: Να προσεγγίσει ο Αλέξης Τσίπρας τους δεξιούς ψηφοφόρους, ακόμα και αν είναι, όπως σημειώνει ο ίδιος, εθνικιστές.

Ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, με παρέμβασή του στην εφημερίδα Αυγή, τονίζει ότι «ο αριστερός δουλεύει εκεί που είναι η μάζα. Πρέπει να πείθει τους ταλαντευόμενους, τους αντίθετους, τους ασταθείς, τους αβέβαιους, να δουλεύει ανάμεσά τους και όχι να απομονώνεται με επινοημένα παιδιάστικα "αριστερά συνθήματα"».

Στη συνέχεια, χτίζει το επιχείρημά του γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να προσεγγίσει τους εθνικιστές, αρκεί να είναι …έντιμοι. Οι δεξιοί, όπως υποστηρίζει, που μπορεί να έρθουν στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι «όσοι βρουν κοινά σημεία στις εξαγγελίες της Αριστεράς με τα συμφέροντά τους. Όσοι κοροϊδεύτηκαν ή απογοητεύτηκαν από τη Δεξιά».

Ο Νίκος Τόσκας εξηγεί το άνοιγμα αυτό, χωρίς να αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας: «Αυτοί θα είναι μαζί μας. Ας είναι συντηρητικοί, θρησκευόμενοι, εθνικιστές. Αρκεί να είναι έντιμοι. Κατ’ αρχάς τα συμφέροντα και οι ανάγκες καθορίζουν τη στάση τους και όχι οι πεποιθήσεις ή οι ιδεοληψίες. Φυσικά δεν θα υιοθετήσουμε τις απόψεις τους, θα υιοθετήσουμε και θα στηρίξουμε όμως τις ανάγκες τους».

Ο πρώην βουλευτής και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, δίνει και ένα …ρομαντικό τόνο στην τοποθέτησή του αυτή για την προσέλκυση των εθνικιστών. «Τα λουλούδια πρέπει να ανθίζουν όλα, ακόμη και μαζί με τα αγκάθια, αλλά την ίδια εποχή. Η φύση διδάσκει τον συντονισμό», σημειώνει χαρακτηριστικά.