O Βασίλης Κικίλιας και η Τζένη Μπαλατσινού από την πρώτη στιγμή της σχέσης τους διατήρησαν χαμηλούς τόνους και με τον ίδιο τρόπο πορεύονται και ως οικογένεια.

Ετσι και η βάπτιση του γιου τους στην Πάτμο είχε αυτά τα χαρακτηριστικά. Απλά, λιτά και κατανυκτικά, οι ευτυχισμένοι γονείς βάπτισαν τον μικρό τους στο παρεκκλήσι του Αγίου Αντωνίου, όπου η Τζένη είχε κάνει τάμα, και γι’ αυτό, άλλωστε, ο μικρούλης πήρε το όνομα Παναγιώτης, από τον πατέρα του Βασίλη Κικίλια, και Αντώνιος, από το ομώνυμο παρεκκλήσι της Μονής Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Το Μυστήριο, μάλιστα, τελέστηκε στο Ιερό Σπήλαιο της Αποκάλυψης από τον Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο, ο οποίος συνδέεται με προσωπική φιλία και σχέσεις σεβασμού με τον Βασίλη Κικίλια και την Τζένη Μπαλατσινού.

Όπως διαβάζουμε στην εφημερίδα Παραπολιτικά, η σύζυγος του υπουργού είχε προετοιμάσει κάθε λεπτομέρεια της βάπτισης, για την οποία οι γονείς είχαν ζητήσει σεβασμό από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και λόγω της πανδημίας. Αλλωστε, όλα έγιναν με βάση τα περιοριστικά μέτρα και με τη δέουσα προσοχή.