Στα μέτωπα της μεγάλης φωτιάς που έπληξε την Αιγιάλεια βρέθηκε από την πρώτη στιγμή ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας κ. Ανδρέας Κατσανιώτης. Μαζί με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, που είχε την ευθύνη του συντονισμού των κρατικών υπηρεσιών μετέβη στην περιοχή της Παναγοπούλας, ενώ επισκέφθηκε και τις περιοχές Καμάρες, Ζήρια, Λαμπίρι και Λόγγο που επλήγησαν από την πύρινη λαίλαπα.



«Η οικολογική καταστροφή στην περιοχή είναι πολύ μεγάλη όπως επίσης και οι υλικές ζημιές που έχει προκληθεί σε ιδιοκτησίες αλλά και σε καλλιέργειες» έλεγε στους συνομιλητές του ο κ. Κατσανιώτης ο οποίος όμως δεν έκρυβε την ικανοποίηση του τόσο για την μεγάλη κινητοποίηση της κρατικής μηχανής όσο και την ανταπόκριση του κόσμου που στην συντριπτική του πλειοψηφία υπάκουσε στις εντολές των αρμόδιων υπηρεσιών και απομακρύνθηκε με ασφάλεια από τις περιοχές που παραδόθηκαν στις φλόγες.


«Αυτό που προέχει είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής», έλεγε σε όλους και διαβεβαίωνε ότι την επόμενη ημέρα άπαντες θα «σηκώσουν μανίκια» για να επουλωθούν οι πληγές από τη μεγάλη πυρκαγιά