«Εκσυγχρονιστικά» εύσημα έχει λάβει η επιλογή του πρωθυπουργού να αναθέσει στον Σταύρο Μπένο τη θέση του επικεφαλής της επιτροπής για την ανασυγκρότηση της Βόρειας Εύβοιας.

Πρώτη χαιρέτισε την απόφαση Μητσοτάκη η Άννα Διαμαντοπούλου η οποία μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook σχολίασε: Σταύρος Μπένος. Μια ζωή με σφραγίδα ήθους, δημιουργίας αποτελέσματος. Η καλύτερη επιλογή για την δυσκολότερη αποστολή. Καλή επιτυχία Φίλε. Αν δεν τα καταφέρεις εσύ, δεν θα μπορέσει κανείς»

.

Εξίσου επαινετικός ήταν και ο Γιώργος Φλωρίδης, ο οποίος συνυπήρξε με τον κ. Μπένο στο υπουργείο Εσωτερικών, προωθώντας σημαντικές αλλαγές.

Έγραψε συγκεκριμένα ο Γιώργος Φλωρίδης: «Σπάνια στο πρόσωπο ενός ανθρώπου και ιδιαίτερα ενός πολιτικού, μπορούν να βρεθούν τόσες πολλές αρετές: ήθος, γνώση, εμπειρία, αποτελεσματικότητα και, κυρίως, μια βαθιά πνευματική καλλιέργεια. Πολλοί χάρηκαν με την απόφαση του Πρωθυπουργού να τοποθετήσει ως επικεφαλής της Επιτροπής για την ανασυγκρότηση και την ανάπτυξη της Εύβοιας, τον Σταύρο Μπένο. Επιτρέψτε μας, κάποιοι από εμάς να δηλώσουμε ότι το χαρήκαμε περισσότερο. Για την κοινή μας πορεία ως Υφυπουργοί στο Υπουργείο Εσωτερικών, όταν ο Σταύρος σχεδίασε τα ΚΕΠ και αναλάβαμε την υποστήριξη της υλοποίησής τους. Υπουργός μας τότε ο Αλέκος Παπαδόπουλος. Και στη συνέχεια, στο μεγάλο σεισμό της Αττικής τον Σεπτέμβριο του 1999, όταν είχα την ευθύνη της Πολιτικής Προστασίας και χρησιμοποιήσαμε την πολύτιμη εμπειρία του από τον σεισμό της Καλαμάτας. Αλήθεια, δεν νομίζω ότι μπορούσε να υπάρξει καλύτερη επιλογή γι’ αυτό το εθνικό έργο. Καλή επιτυχία, φίλε”.