Μέχρι τώρα ο Ακης Σκέρτσος είχε την ευχέρεια να δρα στο παρασκήνιο, ακόμα και να καλύπτει τις ευθύνες του σε μια σειρά κυβερνητικών αστοχιών, όπως η έλλειψη συντονισμού, για τον οποίο ήταν υπεύθυνος, αν μη τι άλλο «φώναζε» από μακριά.

Φυσικά, δεν θα πρέπει να λησμονούμε και τις επιτυχίες του, όπως τη σημαντική συμβολή του στην καθιέρωση μιας σύγχρονης λογικής άσκησης της εξουσίας. Τώρα, όμως, έχει να αντιμετωπίσει έναν πολύ μεγάλο κάβο, που δεν είναι άλλος από την παρουσία του στη Βουλή και την υποχρέωση να εμφανίζεται και να απαντά στον κοινοβουλευτικό έλεγχο.

Οπως γίνεται αντιληπτό, τώρα περισσότερο από ποτέ θα πρέπει να του φανούν χρήσιμες οι σπουδές του στα ΜΜΕ στη Θεσσαλονίκη - η πρόσφατη ιστορία έχει δείξει ότι με την επικοινωνία δεν το έχει και ιδιαίτερα. Χώρια που είναι ένα ερώτημα και τι είδους support θα έχει από την κυβερνητική πτέρυγα, όπου, κακά τα ψέματα, ελάχιστοι από τους εκπροσώπους της θα τον θεωρούσαν καλή παρέα για φαγητό ή ποτό.

Ειδικά κάποια κυβερνητικά στελέχη που τους έδειχνε τις κίτρινες κάρτες σαν άλλος... Κολίνα (για να μην πούμε κανέναν Ελληνα διαιτητή και παρεξηγηθούμε) είναι λογικό να τον έχουν στην μπούκα...