Πρέπει να είναι από τις ελάχιστες, ίσως σπάνιες στιγμές της σύγχρονης κοινοβουλευτικής ιστορίας, που το ΚΚΕ ψηφίζει θετικά Κύρωση νομοσχεδίου της κυβέρνησης της ΝΔ.

 Ούτε ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης δεν πίστευε στα αυτιά του, όταν άκουσε πως το ΚΚΕ θα ψηφίσει ναι, στη  Συμφωνία από το 2001, για χρηματοδοτική βοήθεια της Ελλάδας προς την Αλβανία, ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ με σκοπό το ποσό θα διατεθεί για τη χρηματοδότηση της ανακατασκευής σχολικού κτιρίου στα Τίρανα.

 Ο κ. Βαρβιτσιώτης κλείνοντας την συζήτηση στην Ολομέλεια ευχαρίστησε τα κόμματα που συμφωνήσαν θετικά προς αυτήν την κατεύθυνση λέγοντας  «Κυρία Μανωλάκου, με εκπλήξατε. Για πρώτη φορά ακούω το ΚΚΕ να λέει «ναι» σε κάτι, σ’ αυτήν την Αίθουσα. Νομίζω ότι επίτηδες το κάνατε, επειδή σας είπα χθες ότι δεν θέλετε να το στηρίξετε».

 Με την Διαμάντω Μανωλάκου βουλευτή του ΚΚΕ, να χαμογελά νευρικά και να λέει … Το αιτιολογήσαμε πλήρως, όπως αιτιολογούμε και τα «κατά». Ωστόσο ο πάγος έσπασε ανάμεσα σε υπουργό και ΚΚΕ έστω για λίγο και όλοι, από τα αριστερά έδρανα χαμογελούσαν, καθώς το «ναι» τους πήγε για καλό σκοπό!