Καλώς ή κακώς, η συζήτηση για τον χρόνο των εκλογών συνιστά πλέον αναπόσπαστο κοµµάτι της πολιτικής καθηµερινότητας και, ως εκ τούτου, τα σχετικά σενάρια δίνουν και παίρνουν.

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα παράπλευρα ζητήµατα που απασχολούν εδώ και καιρό τους γνωρίζοντες πρόσωπα και πράγµατα στο σύστηµα Μητσοτάκη είναι η σύνθεση του «γαλάζιου» ψηφοδελτίου Επικρατείας, το οποίο βεβαίως θα αποτυπώνει και θα συµβολίζει σε επίπεδο προσώπων το πολιτικό στίγµα που θα επιδιώξει να δώσει ο πρωθυπουργός.

Κανείς από τους σημερινούς

Ένα ιδιαιτέρως ενδιαφέρον στοιχείο έχει να κάνει µε το γεγονός ότι, πλην του Γιώργου Γεραπετρίτη, που, αν δεν κατέλθει υποψήφιος στην Α’ Πειραιά, απ’ όπου και κατάγεται, θα µπορούσε να συµπεριληφθεί εκ νέου στη λίστα του κυβερνώντος κόµµατος, κανείς εκ των σηµερινών βουλευτών Επικρατείας δεν πρόκειται να απολαύσει αυτόν τον εκλογικό παράδεισο.

Κύκλοι που κλείνουν

Ούτε ο Παναγιώτης Πικραµµένος, που κλείνει τον πολιτικό του κύκλο, ούτε ο Χρήστος Ταραντίλης, που µάλλον θα εγκαταλείψει γενικότερα την πολιτική, ούτε ο Τάκης Θεοδωρικάκος, που ετοιµάζεται ήδη για τον Νότιο Τοµέα, ούτε και η Μαριέττα Γιαννάκου, η οποία πιθανότατα θα κληθεί να παραχωρήσει τη θέση της σε µια κυρία της νεότερης γενιάς (ίσως από τον χώρο της Υγείας, για σηµειολογικούς λόγους).



Σκέρτσος και Πατέλης

Στον αντίποδα, ισχυρό είναι το ενδεχόµενο κατάληψης µιας εκλόγιµης θέσης από τον υπουργό Επικρατείας Ακη Σκέρτσο και τον οικονοµικό σύµβουλο του πρωθυπουργού, Άλεξ Πατέλη, ενόψει και των συµβολισµών που περικλείει η περίπτωσή του.