Ευδιάθετος και χαλαρός εμφανίστηκε στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγο πριν τον σημερινό αγιασμό στην Ολομέλεια για την έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου.

Ο πρωθυπουργός έχοντας επιστρέψει από την Ισπανία μετά τις επαφές που είχε με τον πρόεδρο του Λαϊκού Κόμματος, Πάμπλο Κασάδο, πηγαδάκι «γαλάζιων» στελεχών μαζεύτηκε γύρω του και ο Κ. Μητσοτάκης άρχισε τα πειράγματα με πρώτο τον Βουλευτή Β' Πειραιά Δημήτρη Μαρκόπουλο αλλά και στον Χριστόφορο Μπουτσικάκη από την Α' Πειραιά λέγοντας τους, «άντε και καλή σχολική χρονιά να έχουμε και σας θέλω διαβασμένους».

Ο Κ. Μητσοτάκης αφού θέλησε να μάθει τα νέα των βουλευτών που τον «περικύκλωσαν» δέχθηκε τα συγχαρητήρια όλων για την αμυντική συμφωνία με τον Γάλλο πρόεδρο Ε. Μακρόν και συζήτησε με τον Μακάριο Λαζαρίδη που έχει οριστεί εισηγητής της ΝΔ επί της συμφωνίας τις λεπτομέρειες της γαλλο-ελληνικής συμμαχίας.

Στην συνέχεια εξέφρασε την επιθυμία εν όψει του στρατηγικού σχεδιασμού για τις περιοδείες του φθινοπώρου να τα επισκεφθεί οπωσδήποτε τα Δωδεκάνησα!

Στην συζήτηση με τους βουλευτές ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο ταξίδι-αστραπή, στην Ισπανία όπου απηύθυνε χαιρετισμό στο συνέδριο του Λαϊκού Κόμματος της Ισπανίας στη Βαλένθια.

Μάλιστα μόλις στην «παρέα» εμφανίστηκε και ο βουλευτής Σερρών Τάσος Χατζηβασιλείου, ο πρωθυπουργός του είπε χαμογελαστός: «Τι έγινε Τάσο, από τις ταυρομαχίες χθες στην αρένα της Βαλένθια σήμερα κατευθείαν στη Βουλή;» και όλοι κατάλαβαν ότι και οι δύο είχαν επιστρέψει αργά την Κυριακή από την Ισπανία, Αθήνα και μετά σφαίρα Βουλή!