Για τους άγνωστους πρωταγωνιστές της ιστορικής συμφωνίας Ελλάδας – Γαλλίας μας ενημερώνει η στήλη big mouth του powergame.gr.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα το σημαντικότερο μέρος της συμφωνίας με τους Γάλλους, το χειρίστηκε προσωπικά ο πρωθυπουργός, ωστόσο το νομικό σκέλος της συμφωνίας επεξεργάστηκε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ενώ με το «ψαχνό» ασχολήθηκε η διπλωματική σύμβουλος του Μητσοτάκη, Μάνια Τελαλιάν. Τα δύο αυτά πρόσωπα βρίσκονταν σε διαρκή επικοινωνία με το υπουργείο Εξωτερικών, όπου γινόταν η επίσημη επεξεργασία της συμφωνίας.

Τι αναφέρει το big mouth

Είναι αλήθεια ότι το σημαντικότερο μέρος της συμφωνίας με τους Γάλλους, το χειρίστηκε προσωπικά ο πρωθυπουργός. Μάλιστα, μια βδομάδα πριν «πέσουν» και επίσημα οι υπογραφές, στο Μέγαρο Μαξίμου, επικράτησε συναγερμός! Πέραν των πολιτικών και διπλωματικών δράσεων, μαθαίνω ότι το νομικό σκέλος της συμφωνίας το επεξεργάστηκε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ενώ με το «ψαχνό» ασχολήθηκε η διπλωματική σύμβουλος του Μητσοτάκη, Μάνια Τελαλιάν. Τα δύο αυτά πρόσωπα βρίσκονταν σε διαρκή επικοινωνία με το υπουργείο Εξωτερικών, όπου γινόταν η επίσημη επεξεργασία της συμφωνίας.