Τα νομοσχέδια... έκλεισαν άρον - άρον τη Βουλή
Τον Ιουνίο και τον Ιουλίο υπάρχει σειρά μνημονιακών προαπαιτούμενων...
Για τους ειδήμονες των κοινοβουλευτικών πραγμάτων η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε άρον - άρον κλείσιμο της Βουλής και μετάβαση σε λειτουργία θερινών τμημάτων -που είναι ο ευνοϊκότερος τρόπος για την εκάστοτε κυβέρνηση ώστε να περνά δύσκολα νομοσχέδια και να γλυτώνει από αντάρτες- φανερώνει μόνο κυβερνητική ανησυχία. Σημειώνεται πως η Βουλή σε κάθε ένα από τα τρία θερινά της τμήματα λειτουργεί μεν με το ένα τρίτο, δηλαδή με 100 βουλευτές, ωστόσο κάθε Κοινοβουλευτική Ομάδα έχει δικαίωμα να αλλάζει οιαδήποτε στιγμή επιθυμεί όποιον βουλευτή θέλει, ώστε στα κρίσιμα νομοσχέδια να ψηφίσουν οι «υπάκουοι».
Αν και ως επίσημη αιτιολογία προβάλλεται ότι δεν υπάρχει πλέον νομοσχέδιο που να απαιτεί ολομέλεια, η πραγματικότητα είναι ότι εντός του Ιουνίου και του Ιουλίου υπάρχει σειρά μνημονιακών προαπαιτούμενων τα οποία θα πρέπει να ψηφιστούν από τη Βουλή, ώστε η χώρα να λάβει τις δόσεις.
Ο μεγάλος πονοκέφαλος για την κυβέρνηση είναι νομοσχέδια-φωτιά όπως η μικρή ΔΕΗ, η εκκαθάριση όλων των ληξιπρόθεσμων χρεών του Δημοσίου προς τη ΔΕΗ και η κατάργηση από 1/1/2015 των κοινωνικών πόρων (φόροι υπέρ τρίτων κ.λπ.) που χρηματοδοτούν τις επικουρικές συντάξεις Ταμείων αρμοδιότητας του υπουργείου Εργασίας. Καταλυτικό ρόλο στην απόφαση για τα θερινά έπαιξε και ο ανασχηματισμός, καθώς στο Μαξίμου γνωρίζουν πολύ καλά ότι αμέσως μετά από αυτόν θα υπάρξουν γκρίνιες...