Από αξιόπιστη πηγή πληροφορούμαι ότι εσχάτως ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, αναλαμβάνει πολιτική πρωτοβουλία και καταθέτει τροπολογία στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, στην οποία προβλέπεται ότι οι εκλογές των συνδικαλιστικών οργάνων της Ελληνικής Αστυνομίας θα διεξάγονται με το σύστημα του ενιαίου ψηφοδελτίου.

Με τη ρύθμιση, η διαδικασία εκλογής των οργάνων και των συνδικαλιστικών οργανώσεων καθίσταται ταχύτερη και απλούστερη και η ψήφος των εκλογέων πιο ελεύθερη και η αντιπροσώπευσή τους πιο αντικειμενική. Το σύστημα αρχαιρεσιών με ενιαίο ψηφοδέλτιο αποτελεί πάγια δημοκρατική πρακτική, που επιτρέπει την ανάδειξη των ικανότερων προσώπων στα συνδικαλιστικά και λοιπά συλλογικά όργανα και αποκλείει τον κομματισμό και τη μη αντιπροσωπευτική εκπροσώπηση, που εισάγεται με το σύστημα των συνδυασμών.

Η συγκεκριμένη ρύθμιση έχει μεγάλη αποδοχή στον χώρο των συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ. και αποτελούσε προγραμματική δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας. Δεν ξέρω τι θα γίνει στο τέλος, ωστόσο κάποια στιγμή πρέπει να τελειώνουμε με τα καραγκιοζιλίκια των συνδικαλιστών, που στο τέλος κοστίζουν πανάκριβα στην ίδια την Αστυνομία.

*Δημοσιεύθηκε στη στήλη «ΠΡΑΚΤΩΡ» της εφημερίδας «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ»