Ο Ηλίας Σουφλιάς είναι πλέον ο νέος «γαλάζιος» πρόεδρος στον Νομό Λάρισας μετά την ολοκλήρωση των εσωκομματικών διαδικασιών. Όπως είχε αποκαλύψει πρώτη η στήλη της εφημερίδα «Secret», καιρό πριν από την κατάθεση των υποψηφιοτήτων, η εκλογή Σουφλιά θα είχε διπλό νόημα: τη στήριξη Μητσοτάκη στον αγώνα που θα δοθεί για να κερδηθούν εκ νέου οι βουλευτικές αλλά και οι αυτοδιοικητικές εκλογές και η «επιστροφή στις ρίζες» της παράταξης, καθώς όλοι γνώριζαν πως αυτό θα λειτουργούσε ως «δικαίωση» μιας ολόκληρης «γαλάζιας» γενιάς. Αυτός, άλλωστε, ήταν και ο λόγος που οι στενοί συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη στο κόμμα, προεξάρχοντος του «πανταχού παρόντος» Θανάση Νέζη, άναψαν το «πράσινο φως» της υποψηφιότητας, που τελικά οδήγησε στη νίκη.

Ο ηττημένος της εκλογικής διαδικασίας, Ζήσης Γρηγορίου -στενός υποστηρικτής κάποτε του Αντώνη Σαμαρά-, κατέθεσε το ίδιο βράδυ της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων ένσταση, με την οποία αμφισβήτησε την εκλογή Σουφλιά, ωστόσο η ΚΕΦΕ την απέρριψε με συνοπτικές διαδικασίες. Πλέον, όπως πληροφορούμαι, ο νέος πρόεδρος, ο οποίος παρέλαβε και επίσημα από τον Χρήστο Καπετάνο, έχει ξεκινήσει τον σχεδιασμό του με στόχο την πλήρη αναδιοργάνωση της κομματικής οργάνωσης, κρατώντας όλα τα θετικά στοιχεία της προηγούμενης προεδρίας.

Ο στόχος που τίθεται είναι διπλός: Νίκη της Ν.Δ. σε όλες τις εκλογές που έπονται (Επιμελητήρια, Αυτοδιοίκηση, Βουλή) και ανανέωση του στελεχικού δυναμικού της οργάνωσης. Με πιο απλά λόγια, από το νέο έτος το παρασκήνιο θα ανάψει για τα καλά.