Πώς γίνεται η πανδημία να βρίσκεται σε τέτοια έξαρση και ο ΣΥΡΙΖΑ όχι απλώς να μην ανεβαίνει, αλλά να βρίσκεται πίσω από τη Ν.Δ. και στα θέματα δημόσιας υγείας; Δεν αναρωτιέμαι εγώ. Σας μεταφέρω ερώτημα που απασχολεί την Κουμουνδούρου και επί του οποίου κλήθηκαν να τοποθετηθούν ειδικοί στις δημοσκοπήσεις. Το βασικό συμπέρασμα είναι ότι η κοινωνική πλειοψηφία δεν εμπιστεύεται τον ΣΥΡΙΖΑ γενικά και ειδικά σε αυτόν τον τομέα, γιατί δεν έχουν αλλάξει τα πρόσωπα που τον εκπροσωπούν, με αποτέλεσμα να πέφτει βαριά η σκιά της διακυβέρνησης Τσίπρα και να ακυρώνει κάθε προσπάθεια να φανεί ότι βελτιώνονται.

Για να το κάνω πιο λιανά, μπορεί ο Πολάκης να μην είναι τομεάρχης ή αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας, όμως κάνει τόσο συχνά παρεμβάσεις, τη μια για τα μονοκλωνικά αντισώματα, την άλλη για να βρίσει τον Βασιλακόπουλο κ.ο.κ., που μοιάζει σαν να είναι αυτός ο τομεάρχης. Δηλαδή, όπως μου το εξήγησαν, για την κοινή γνώμη ο Πολάκης εκπροσωπεί τον ΣΥΡΙΖΑ στα θέματα υγείας πολύ περισσότερο, όταν ο Ανδρέας Ξανθός ακούγεται πολύ λιγότερο.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, στην Κουμουνδούρου σκέφτονται ότι πρέπει να βγάλουν μπροστά κάποιο νέο πρόσωπο για τα θέματα της πανδημίας, έναν «ΣΥΡΙΖΑίο Τσιόδρα», ας πούμε. Ιδανικός για τον ρόλο θεωρούν ότι θα ήταν ο καθηγητής στη Σορβόννη Γρ. Γεροτζιάφας, ο οποίος όμως δεν προτίθεται να εγκαταλείψει το Παρίσι, ενώ είναι ένας από τους 150 που ο Τσίπρας θέλει να μετάσχουν στο συνέδριο αριστίνδην (ως προσωπικότητες), πράγμα που η «Ομπρέλα» το απορρίπτει.