Για τον διακαή πόθο του Κωστή Χατζηδάκη να αλλάξει την τριτοκοσμική εικόνα που υπάρχει για την εξυπηρέτηση των πολιτών στο υπουργείο Εργασίας και τον ΕΦΚΑ, μας ενημερώνει η στήλη big mouth του powergame.gr, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι ο υπουργός Εργασίας έχει εμμονή με το 1555.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει απαντήθηκαν 400.000 κλήσεις σε τρεις μήνες, ενώ πριν κανείς δεν σήκωνε τηλέφωνο, ωστόσο η στήλη σημειώνει ότι ο υπουργός Εργασίας τελικά θα κριθεί από την αποτελεσματικότητα του στο θέμα των εκκρεμών συντάξεων.

Σύμφωνα με το big mouth, τον Οκτώβριο ο ΕΦΚΑ έβγαλε παραπάνω από 21.000 συντάξεις. Και ο στόχος που πλέον έθεσε ο Χατζηδάκης είναι τους επόμενους τέσσερις μήνες να βγουν 100.000 συντάξεις. Μάλιστα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι στο επόμενο Υπουργικό Συμβούλιο (τελευταία εβδομάδα Νοεμβρίου) ο Χατζηδάκης θα φέρει το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ.

Τι αναφέρει το big mouth

Από τα λίγα που μπορώ να καταλάβω (γιατί μου φαίνεται σαν να διαβάζω κινέζικα) από τα όσα συμβαίνουν στο υπουργείο Εργασίας έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο Κωστής Χατζηδάκης έχει εμμονή με το 1555. Θέλει να αλλάξει την τριτοκοσμική εικόνα που υπάρχει για την εξυπηρέτηση των πολιτών στο υπουργείο Εργασίας και τον ΕΦΚΑ. Τα στοιχεία που παρουσίασε ήταν εντυπωσιακά – απαντήθηκαν 400.000 κλήσεις σε τρεις μήνες, ενώ πριν κανείς δεν σήκωνε τηλέφωνο – αλλά ας μην γελιόμαστε ο υπουργός Εργασίας τελικά θα κριθεί από την αποτελεσματικότητα του στο θέμα των εκκρεμών συντάξεων. Στο μέτωπο αυτό μαθαίνω ότι τα πράγματα πάνε καλά και τον Οκτώβριο ο ΕΦΚΑ έβγαλε παραπάνω από 21.000 συντάξεις. Και ο στόχος που πλέον έθεσε ο Χατζηδάκης είναι τους επόμενους τέσσερις μήνες να βγουν 100.000 συντάξεις. …και η βεντέτα τους εργαζόμενους του ΕΦΚΑ Και μια που μιλάμε για συντάξεις, προσεχώς θα έχουμε νέα επεισόδια στην κόντρα Χατζηδάκη με τους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ. Στο επόμενο Υπουργικό Συμβούλιο (τελευταία εβδομάδα Νοεμβρίου) φέρνει το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ. Με αυτό ο υπουργός Εργασίας θέλει «να σπάσει αβγά» και θα θίξει ορισμένα σημαντικά κεκτημένα των υπαλλήλων του Οργανισμού. Το έκανε στη ΔΕΗ πριν ενάμιση χρόνο και έλυσε τα χέρια του Στάσση, τώρα θέλει να το κάνει και στον ΕΦΚΑ για να επιταχύνει την απονομή συντάξεων.