Στον 38ο Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας έτρεξε το πρωί του Σαββάτου η Δόμνα Μιχαηλίδου

Η υφυπουργός Εργασίας συμμετείχε στον αγώνα των 5.000 μέτρων της διοργάνωσης με την ομάδα του MDA Ελλάς συνοδεύοντας το αμαξίδιο του Ανδρέα Χότζα. 

«Σήμερα, φορέσαμε τα κόκκινα μπλουζάκια μας και τρέξαμε με το MDA Ελλάς στη διαδρομή των 5 χιλιομέτρων του Κλασικού Μαραθωνίου. Μαζί με τους συνανθρώπους μας με νευρομυϊκές παθήσεις, αποδεικνύουμε ότι τα όρια υπάρχουν, για να ξεπεραστούν και ότι η κοινωνία μας μπορεί και πρέπει να γίνει συμπεριληπτική και ισότιμη για όλους μας», δήλωσε η υφυπουργός μετά το τέλος της διαδρομής, και πρόσθεσε: Εμείς θεσμοθετήσαμε τον "Προσωπικό Βοηθό" για την εξυπηρέτηση των εξατομικευμένων καθημερινών αναγκών κάθε ανθρώπου με αναπηρία. Υλοποιούμε επιτέλους ένα δίκαιο αίτημα δεκαετιών των συμπολιτών μας!». 
5427389
5427391
5427503
Σημειώνεται ότι  το MDA Ελλάς είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο, το οποίο έχει σκοπό να βοηθήσει ολιστικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών με νευρομυϊκές παθήσεις. Φέτος συμπληρώνει 20 χρόνια λειτουργίας και έχει 1.200 μέλη. Κύριο μέλημά του είναι η παροχή της ηθικής και της υλικοτεχνικής υποστήριξης στα μέλη του και στις οικογένειές τους, ώστε να έχουν ισότιμες ευκαιρίες σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής τους.
5427497