Όσοι πιστεύουν ότι ο Παπαμιμίκος επενδύει στον θείο του, Ιβάν Σαββίδη, για να πραγματώσει το όνειρό του για την Α’ Θεσσαλονίκης είναι βαθιά γελασμένοι.

Ο πιο αποτυχημένος γραμματέας της Ν.Δ. (δεν κατάφερε να κάνει ούτε εσωκομματικές εκλογές χωρίς να γίνει ξεφτίλα) εναποθέτει τις πολιτικές του ελπίδες στον περιφερειάρχηΑποστόλη Τζιτζικώστα. Συγκεκριμένα, πιστεύει ότι ο τελευταίος, έχοντάς του μια σχετική υποχρέωση, θα βγει στους δρόμους και στα στενά της πόλης για να μαζεύει σταυρούς στον Λαρισαίο δικηγόρο, μα κυρίως ανιψιό του προέδρου Ιβάν. Δηλαδή, θεωρεί ότι ο Τζιτζικώστας θα τσακωθεί με όλους τους άλλους βουλευτές της Α’ Θεσσαλονίκης με στόχο να γίνει βουλευτής ο Παπαμιμίκος.

Γενικώς, κάνει -όπως πάντα- μια θεωρητική συζήτηση με τον εαυτό του, αφού απαραίτητη προϋπόθεση για να συμβεί αυτό είναι να αποφασίσει ο Μητσοτάκης να τον συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο, κάτι που δεν προκύπτει υπό τις επικρατούσες συνθήκες. Και ένα τέτοιο ενδεχόμενο αποδυναμώνεται, όσο χάνει έδαφος στο σύστημα και ο θείος Ιβάν.

Α, και κάτι τελευταίο. Εσχάτως ο πρόεδρος Κυριάκος ενημερώθηκε και για τη στενή (πολύ στενή) σχέση που διατηρεί ο Παπαμιμίκος με τον υιό Γκαγκάτση, ο οποίος με τη σειρά του διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με τους οργανωμένους του ΠΑΟΚ, που έβριζαν ομαδικά τη μάνα του Μητσοτάκη.