Διήμερη επίσκεψη στο Λονδίνο πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον, σε μια συνάντηση με επίκεντρο την ανάπτυξη των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων Ελλάδας – Μεγάλης Βρετανίας , τα Ελληνοτουρκικά, το Brexit και βεβαίως την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα. Ένα ζήτημα το οποίο έθεσε επίσημα στο τραπέζι ο πρωθυπουργός στην εκδήλωση για την συμπλήρωση 75 ετών από την ίδρυση της UNESCO.

Πριν την συνάντηση με τον Βρετανό ομόλογό του ο πρωθυπουργός παραχώρησε συνέντευξη στο δίκτυο ITV, όπου αναφέρθηκε στο αίτημα της επιστροφής των Γλυπτών, στις ισορροπίες στην Ανατολική Μεσόγεια αλλά και στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης.

Η συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη, ωστόσο, φαίνεται ότι ενθουσίασε τους Βρετανούς χρήστες του twitter, οι οποίοι εγκωμίασαν την παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού κάτω από τον επίσημο λογαριασμού του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου.

Οι Βρετανοί επαίνεσαν τα αγγλικά του πρωθυπουργού, τις απαντήσεις του στα ερωτήματα που τέθηκαν, ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που παρακίνησαν τον Μπόρις Τζόνσν να πάρει μαθήματα από τον Έλληνα ομόλογό του.

Δείτε τα σχόλια των Βρετανών στο twitter

PHOTO-2021-11-16-16-31-34
μιτσοτακης

PHOTO-2021-11-16-16-31-34__2_