Σε διάταξη μάχης μπαίνουν στη Θεσσαλονίκη τα επιτελεία των υποψήφιων προέδρων του ΚΙΝ.ΑΛ. και στο βασικό ερώτημα, το οποίο είναι πού θα κατευθυνθούν οι ψήφοι των «γεννηματικών» της Θεσσαλονίκης (το 2017 η Φώφη Γεννηματά είχε αναδειχθεί πρώτη στη Θεσσαλονίκη, με ποσοστό κοντά στο 40%), υπάρχουν τρία ιδιαίτερα θέματα.

Πρώτον, η εντοπιότητα της υποψηφιότητας του Χάρη Καστανίδη, που αναμένεται να του δώσει ποσοστά μεγαλύτερα από ό,τι πανελλαδικά. Δεύτερον, η ισχυρή παρουσία του «βενιζελικού» μπλοκ. Το πού θα κατευθυνθούν οι ψήφοι των στενών ανθρώπων του Ευάγγελου Βενιζέλου είναι ένα ερώτημα, αν και πολλοί θεωρούν ότι ένα βαθύ κλείσιμο του ματιού γίνεται προς τη μεριά του Ανδρέα Λοβέρδου.

Τρίτη ιδιαιτερότητα, η μετατόπιση της Εύας Καϊλή, η οποία το 2017 είχε στηρίξει τον Ν. Ανδρουλάκη, ενώ τώρα τάσσεται υπέρ του Α. Λοβέρδου. Στη Θεσσαλονίκη η προεκλογική εκστρατεία έχει ήδη ξεκινήσει. Την προηγούμενη Κυριακή έγινε η πρώτη ανοιχτή σύναξη των «παπανδρεϊκών», όπου ξεχώρισαν οι παρουσίες της πρώην βουλευτίνας Χρύσας Αράπογλου, του συντονιστή της Α’ Θεσσαλονίκης, Νίκου Κριθαρίδη, του πρώην νομάρχη Κώστα Παπαδόπουλου και των στελεχών Ηλία Ριγάνη και Γιώργου Τρελλόπουλου, ενώ υπέρ του πρώην πρωθυπουργού τάσσονται οι πρώην «γεννηματικοί» Σίμος Δανιηλίδης (δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών) και Ανδρέας Στοϊμενίδης (πρόεδρος της ΟΣΕΤΕΕ).

Κοντά στον Νίκο Ανδρουλάκη βρίσκονται ο πολιτευτής Αντώνης Σαουλίδης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Πέτρος Λεκάκης, και τα κομματικά στελέχη Νικήτας Φραγκισκάκης, Παντελής Κουκουλεκίδης, Χάρης Μελίδης και Χρήστος Παπαδέλης.

Στήριξη στον Ανδρέα Λοβέρδο θα παρέχουν, μεταξύ άλλων, η Εύα Καϊλή, ο Κώστας Χαριτωνίδης, η Ελένη Τριανταφυλλίδου και ο Θανάσης Ακριβόπουλος, καθώς και ένα κομμάτι του δικτύου Σύγχρονοι Δημοκράτες (Χ. Παπαστεργίου, Δ. Κατσαντώνης και Χ. Μακρίδης).

Ο Χάρης Καστανίδης θα έχει τη στήριξη των Λούη Κουρτίδη, Χάρη Κουρίδη και Αιμίλιου Σαπρανίδη, τον Π. Χρηστίδη στηρίζει κομμάτι της Νεολαίας και στελέχη όπως η Δ. Φαντίδου, ενώ υπέρ του Παύλου Γερουλάνου έχουν ταχθεί ο Σπ. Βούγιας και ο Β. Παπανικολάου.