Πλήθος κόσμου έδωσε το παρών στην ομιλία του Ανδρέα Λοβέρδου στο Περιστέρι, στην εκλογική περιφέρεια της Νάντιας Γιαννακοπούλου στον Δυτικό Τομέα. Μέσα και έξω από την αίθουσα υπήρχε πολύ κόσμος, στους οποίους ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, έστειλε μήνυμα ενότητας και νίκης. «Ζητώ μια ευκαιρία ως αγωνιστικός πολιτικός. Όχι ως πολιτικός που κρυβόταν ή θα κρύβεται και δεν θα δίνει μάχες. Οι άλλοι να ερωτηθούν. Εγώ το έχω απαντήσει το ερώτημα και το ξαναλέω σήμερα εδώ: ό,τι και αν πείτε, ό,τι και αν αποφασίσετε, ό,τι και αν διαλέξει το “εμείς” εγώ θα είμαι εκεί για να υπακούω στην πλειοψηφία και στη θέληση της» είπε χαρακτηριστικά. 

1
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Λοβέρδος επεσήμανε ότι η εποχή που το ΠΑΣΟΚ κρινόταν και επικρινόταν έχει παρέλθει και τώρα που «οι πολίτες δεν το κρίνουν αλλά το συγκρίνουν, η παράταξή μας υπερέχει».

2
Ο κ. Λοβέρδος απευθύνοντας κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στις κάλπες της 5ης Δεκεμβρίου με σκοπό «να κερδίσει η κοινωνία, να ηττηθούν οι κομματικοί μηχανισμοί και οι εκλογές να είναι μια μεγάλη γιορτή Δημοκρατίας» ζήτησε από του συμπολίτες του να πάρουν θέση με την ψήφο τους για το ποια παράταξη θέλουν. «ΠΑΣΟΚ, ΚΙΝΑΛ ή ΚΙΔΗΣΟ; Αυτό είναι το δίλημμα που πρέπει να αποφασίσουμε. Εγώ λέω ΠΑΣΟΚ» είπε και από το Περιστέρι ο κ. Λοβέρδος για να κλείσει την ομιλία του λέγοντας ότι «θα νικήσουμε. Για την Ελλάδα».