Δριμεία επίθεση κατά του πρώην υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, Δημήτρη Λιάκου για τις απόψεις του σχετικά με τις πρόσφατες παροχές που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας, λέγοντας μάλιστα πως «ακόμη και ο Σόιμπλε πιο μετρημένος θα ήταν».

Ειδικότερα με ανάρτησή του στο Facebook-  που μοιάζει περισσότερο με δολοφονία χαρακτήρα πάρα με κριτική- ο αναπληρωτής τομεάρχης Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ στρέφεται εναντίον του κ. Λιάκου με αφορμή άρθρο του που δημοσιεύθηκε στο kreport στο οποίο λέει συγκεκριμένα πως «το πολιτικό σύστημα έχει μπει σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο και οτιδήποτε φαντάζει ως φιλολαϊκό μέτρο γίνεται αποδεκτό με ενθουσιασμό».

Συγκεκριμένα, ο κ. Λιάκος στο άρθρο του εκφράζει ουσιαστικά την πλήρη διαφωνία του με την πολιτική των κοινωνικών μερισμάτων και την ενίσχυση των εργαζομένων, υποστηρίζοντας πως πρόκειται για «λάθη των προηγούμενων δεκαετιών που από ότι φαίνεται δεν μας έχουν γίνει διδάγματα».

Όπως γράφει ο οικονομολόγος κ. Λιάκος «η ανακοίνωση της χορήγησης ενός έκτακτου πακέτου της τάξης των 338,5 εκατ. ευρώ όπως ήταν αναμενόμενο συγκέντρωσε την προσοχή όλων, πολιτικών δυνάμεων και μέσων ενημέρωσης. Και θα προκαλούσε έκπληξη η μη αποδοχή του ως θετική εξέλιξη από την πλευρά των κομμάτων». Συμπληρώνει δε πως το ερώτημα που τίθεται είναι εάν όντως υπάρχουν δημοσιονομικά περιθώρια αλλά και το ότι «τέτοιες αποφάσεις ενδεχομένως να αδυνατίζουν τη θέση μας στην επικείμενη συζήτηση για την αναθεώρηση του Συμφώνου Σταθερότητας».

Αυτή η αποστροφή προκάλεσε την αντίδραση του Γιώργου Τσίπρα ο οποίος λέει πως όσα γράφει ο κ. Λιάκος είναι κριτική «από τα δεξιά», ενώ συμπληρώνει πως τέτοιες αντιλήψεις ενδεχομένως δεν έχουν καμιά θέση στον ΣΥΡΙΖΑ. «Ακόμη κι ο Σόιμπλε πιο μετρημένος θα ήταν», λέει χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.