Εκτός τόπου και χρόνου φαίνεται πως είναι ο Γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Μ. Χριστοδουλάκης, καθώς λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η τηλεμαχία των υποψηφίων για την αρχηγία του κόμματος, ο ίδιος επέλεξε να εμφανιστεί σε διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα την επόμενη ημέρα των εσωκομματικών εκλογών μαζί με τον τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Ζαχαριάδη, ο οποίος με έμμμεσο πλην σαφή τρόπο αξιοποίησε την παρουσία του για να επαναφέρει το σενάριο της συνεργασίας και της συμμαχίας μεταξύ των δυο κομμάτων.

Ο κ. Χριστοδουλάκης, που ως γνωστόν ανήκει στους υποστηρικτές του Γ. Παπανδρέου, ο οποίος δεν πήγε στο ντιμπέιτ με τους άλλους υποψηφίους για την αρχηγία του ΚΙΝΑΛ, εμφανίστηκε ξαφνικά σε μια εκδήλωση, που οργάνωσε η πολιτική κίνηση "ΑΚΤΙΔΑ", η οποία σε μεγάλο βαθμό προπαγανδίζει τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, για να δώσει «γραμμή» πριν ακόμη εκλεγεί ο νέος πρόεδρος του κόμματος.

Διότι μετά την επίθεση φιλίας που δέχτηκε απο τον Κ. Ζαχαριάδη του ΣΥΡΙΖΑ, ρωτήθηκε τι θα κανει το ΚΙΝΑΛ σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Είτε σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές ειναι πρώτο κόμμα, είτε σε περίπτωση που το ΚΙΝΑΛ ειναι δεύτερο.

«Πολύ ευχαριστώς το μίγμα πολιτικής που θα προτείνουμε θα το εξετάσουμε και θα το διερευνήσουμε με όποιον συμφωνεί να το εφαρμόσει...», ανέφερε χαρακτηριστικά.