Από την Κυριακή είχε εμμέσως προαναγγείλει τα νέα κυβερνητικά μέτρα για τους 60+ ο Άκης Σκέρτσος. Ο υπουργός Επικρατείας σε άρθρο του στην Καθημερινή της Κυριακής είχε περιγράψει το «περιβάλλον» στο οποίο κινείτει η κυβέρνηση και ειδικότερα το Μέγαρο Μαξίμου, σχετικά με την πανδημία, εστιάζοντας σε τρία σημεία, ένα από τα οποία ήταν οι ανεμβολίαστοι ηλικιωμένοι, που το ποσοστό τους φθάνει το 17%.

«Μας θλίβει βαθιά όλους το ζήτημα των ημερήσιων θανάτων - κυρίως διότι θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί σε μεγάλο βαθμό, καθώς αφορούν στη συντριπτική πλειονότητα ανεμβολίαστους πολίτες - και το έχουμε ερευνήσει διεξοδικά», ανέφερε στο άρθρο του με τίτλο «Πανδημία COVID-19: η πραγματική εικόνα και η επόμενη ημέρα». Στο ίδιο άρθρο αναρωτήθηκε: «Γιατί όμως οι νεκροί από Covid-19 στη χώρα μας προσεγγίζουν πλέον τους 80-90 την ημέρα». «Αυτό συμβαίνει για τρείς λόγους: α) Έχουμε τον δεύτερο πιο γερασμένο πληθυσμό στην Ευρώπη ως ποσοστό γενικού πληθυσμού -28% του πληθυσμού μας είναι άνω των 60 ετών. β) Ταυτόχρονα ένα 17% των Ελλήνων άνω των 60 ετών δεν έχει κάνει το εμβόλιο. γ) Όπως γνωρίζουμε ο κορωναϊος είναι μία ασθένεια που πλήττει και νέους, αλλά πολύ περισσότερο τους ηλικιωμένους. Εννιά στους δέκα θανάτους αφορούν ανθρώπους άνω των 60 ετών με υποκείμενα νοσήματα».

Ο ίδιος σημείωσε ότι «συνεπώς είναι αναμενόμενο σε μία χώρα με το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό ηλικιωμένων στον γενικό πληθυσμό, όπου σχεδόν το 1/5 εξ αυτών δεν έχει κάνει το εμβόλιο, να παρατηρείται έξαρση της πανδημίας σε αυτή τη φάση».