Με τρεμάμενη φωνή, δακρυσμένη, η πρώην υπουργός της ΝΔ Φωτεινή Αραμπατζή, αναφέρθηκε από το βήμα της Βουλής στον θάνατο της Παρθένας Κουτμερίδου που έχασε τη μάχη με τον κοροναϊό.




«Σήμερα πέθανε μία 38χρονη συμπολίτισσα μας, κόρη ενός πρώην συναδέλφου που έδινε μάχη στην ΜΕΘ γιατί με βάση τις καταγγελίες του γιατρού της άνθρωποι από το περιβάλλον της δεν την άφησαν να κάνει το εμβόλιο γιατί ήταν έγκυος. Αν το είχε κάνει σήμερα θα ήταν μαζί μας. Ευτυχώς το μωράκι σώθηκε επειδή λίγες μέρες πριν είχε γίνει καισαρική όμως δεν θα γνωρίσει ποτέ τη μητέρα του. Είναι από τις Σέρρες, την πατρίδα μου που από την αρχή της πανδημία θρηνεί 580 νεκρούς», ανέφερε η Φωτεινή Αραμπατζή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στους πολίτες άνω των 60 ετών.

Η βουλευτής της ΝΔ συνέχισε λέγοντας πως
«οφείλουμε όλοι εμείς που εκλεγόμαστε με την ψήφο του ελληνικού λαού να κάνουμε ότι μπορούμε για να σταματήσει αυτός ο θλιβερός κατάλογος και θρήνος. Χρειάζεται υπευθυνότητα από όλους, από το ιατρικό προσωπικό, από την εκκλησία, από εμάς τους πολιτικούς και όλη την κοινωνία. Ας σταματήσει η πανδημία να είναι αντικείμενο πολιτικής και αντιπολιτευτικής στείρας εκμετάλλευσης. Έχουμε υποχρέωση να προστατεύσουμε τους πολίτες αυτής της χώρας πέρα από κόμματα και χρώματα. Δείχνουμε σήμερα, όπως διαχρονικά η ΝΔ στις δύσκολες αποφάσεις τον δύσκολο, τον αναγκαίο δρόμο που θα σώσει χιλιάδες ανθρώπους από το να νοσηλευτούν και να νοσήσουν σοβαρά από τον κοροναϊό. Ας σταθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων».