Στα τελευταία κρίσιμα μέτρα εισέρχεται η κούρσα για την ηγεσία στο Κίνημα Αλλαγής και τα επιτελεία των υποψηφίων εργάζονται πυρετωδώς για να πείσουν τους τελευταίους ψηφοφόρους.

Ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί στα στρατηγεία είναι η φωτογραφία που ανάρτησε στους προσωπικούς του λογαρισμούς στο μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο πρώην Γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, στενός συνεργάτης και υπεύθυνος Οργανωτικού του Παύλου Γερουλάνου, Κώστας Πανταζής.

Στη φωτογραφία διακρίνεται να βρίσκεται μπροστά σε έναν χάρτη της Ελλάδας, πάνω στον οποίο βρίσκονται καρφιτσωμένες κάποιες πινέζες, που δείχνουν προφανώς τις περιοχές που επισκέφθηκε ο Παύλος Γερουλάνος κατα τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, αλλά και σε όσες δίνουν ιδαίτερο βάρος ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης. 

Ο στενός συνεργάτης του Παύλου Γερουλάνου κρατάει στα χέρια του μια κρητική μαγκούρα (κατσουνα),
την οποία αγόρασε ο Παύλος Γερουλάνος όταν επισκέφτηκε τα Ανώγεια, ως ανταπόδοση για το σκαλιστό ξύλινο στιβάνι που του δώρισε ο ο γνωστός Ανωγειανός Στεφανής Πλούσης. Μάλιστα, όπως πληροφορηθήκαμε, ο Παύλος Γερουλάνος  κυκλοφορούσε με αυτή στα Ανώγεια και έκανε πολύ καλή εντύπωση σε όλους