Έρχεται βροχή, έρχεται μπόρα στην ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Νέο θερμό επεισόδιο μεταξύ Παπαδημούλη - Κούλογλου.

Το πρώτο ήταν με την «Παπαδημούπολη», σας θυμίζω, όταν ο Κούλογλου άστραψε και βρόντηξε εναντίον του επικεφαλής της ευρωομάδας.

Τώρα το θέμα είναι η επανεκλογή του Παπαδημούλη ως αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου.

Τρίτος ευρωβουλευτής με ενημέρωσε ότι σε ευρεία σύσκεψη ο Κούλογλου τάχθηκε υπέρ της υποψηφιότητας άλλου μέλους της ευρωομάδας αντί του Παπαδημούλη, στο όνομα της ανανέωσης.

Μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος δεν ενδιαφέρεται για τη θέση, οπότε δεν βάζει θέμα για να εξυπηρετήσει δικές του φιλοδοξίες. Ποιος άλλος υποστήριξε τον Κούλογλου;

Προς το παρόν κανένας, διότι οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα που πήραν μέρος στη σύσκεψη στήριξαν τον Δημήτρη Παπαδημούλη. Το θέμα, όμως, δεν είναι λήξαν.

Τι θα κάνει ο Στέλιος Κούλογλου όταν έρθει η ώρα της ψηφοφορίας; Θα καταψηφίσει ή θα απέχει; Και τι θα κάνει η Κουμουνδούρου σε μια τέτοια περίπτωση;

Ο Παπαδημούλης θα ήθελε σίγουρα να το πάνε «μέχρι τέλους», αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ, που υποτίθεται ότι δίνει χώρο στην άλλη άποψη στα εσωκομματικά, μάλλον θα δυσκολευτεί να ικανοποιήσει τον αντιπρόεδρο.

Αν και αρκετοί θα το επιθυμούσαν στην Κουμουνδούρου, όπου ενοχλούνται με τη γενικότερη κριτική διάθεση που επιδεικνύει ο Κούλογλου έναντι κεντρικών αποφάσεων του ΣΥΡΙΖΑ.