Με δύο αναφορές τους για τον Προστάτη του Πολεμικού Ναυτικού και γενικότερα όλων των ναυτικών μας, Αγίου Νικολάου, ξεκίνησαν τη μέρα τους οι εορτάζοντες επίσης υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς.

«Αυτή η συσσωρευμένη δύναμη που έχει μία αυτόνομη μονάδα μάχης, που είναι ένα πολεμικό σκάφος, πολλώ μάλλον όταν μιλάμε για όλο το Στόλο, πραγματικά διαπερνάει το ''είναι'' του καθενός. Kαταλαβαίνει κανείς όλη την τρομακτική ισχύ που ξεκινάει πλέοντας ήρεμη, σιωπηλή, αλλά ταυτόχρονα αποφασισμένη και πανίσχυρη, για να προασπίσει τα συμφέροντα, τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας στις θάλασσές της, προβάλλοντας έτσι και την ισχύ της πατρίδας, τόσο στο Αιγαίο όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Χρόνια Πολλά στο Πολεμικό μας Ναυτικό με τον Άγιο Νικόλαο πάντα στην πλώρη του». Αυτό το κείμενο έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο facebook, ο ΥΕΘΑ Ν. Παναγιωτόπουλος με την ευκαιρία του σημερινού εορτασμού του προστάτη του Π.Ν. Αγίου Νικολάου.

Από την πλευρά του ο ΥΦΕΘΑ Νίκος Χαρδαλιάς έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter: «6 Δεκεμβρίου! Χρόνια Πολλά στο Πολεμικό μας Ναυτικό! Καλές θάλασσες και ο Άγιος Νικόλαος στην πλώρη σας!».