Το γεγονός ότι οι εταιρείες δημοσκοπήσεων δεν έπεσαν και ιδιαίτερα μέσα στις προβλέψεις τους για τον νέο αρχηγό του ΚΙΝΑΛ αναδεικνύει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς με αυτό τον τρόπο σκοπεύει να αμφισβητήσει έμμεσα και τις μετρήσεις που αφορούν την δυναμική των κομμάτων και την παράσταση νίκης.

«Τα αποτελέσματα επιβεβαίωσαν ένα φαινόμενο που οφείλει να μας προβληματίσει όλους, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει στη χώρα μας: ο πρώτος σε όλες τις δημοσκοπήσεις δεν σημαίνει και πρώτος στην κάλπη», ανέφεραν χαρακτηριστικά τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευση σχολιάζοντας την πρωτιά του Νίκου Ανδρουλάκη με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο.

«Συνειδητά»

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα διευκρινίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία «σε όλη την διάρκεια των εσωκομματικών εκλογών του ΚΙΝΑΛ επέλεξε συνειδητά να μην προχωρήσει σε καμία τοποθέτηση ή σχολιασμό, σεβόμενος τις εσωκομματικές διαδικασίες. Το ίδιο θα συνεχίσουμε μέχρι και την ολοκλήρωση του δεύτερου γύρου».

Τι λένε στην Κουμουνδούρου

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου λένε ότι «οι περισσότερες εταιρείες έπεσαν έξω στις προβλέψεις τους για το ποιος προηγείται για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ εμφανίζοντας τους τρείς επικρατέστερους να δίνουν μάχη σώμα με σώμα ενώ άφηναν να εννοηθεί ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος είναι το σίγουρο φαβορί σε αυτή την διαδικασία».

Επισημαίνουν ακόμα ότι καμία εταιρεία δεν είχε προβλέψει τα ψηλά ποσοστά τα οποία πήρε την πρώτη Κυριακή ο Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ μέχρι και την τελευταία στιγμή επέμεναν ότι όσο μεγαλύτερη συμμετοχή πολιτών υπήρχε στην εκλογική διαδικασία θα ωφελούσε τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Οι σκέψεις

Ο Αλέξης Τσίπρας σκοπεύει να εντάξει στο αντικυβερνητικό του αφήγημα και αυτή την πτυχή του θέματος καθώς μέχρι σήμερα δεν μπορούσε να αμφισβητήσει τα αποτελέσματα των μετρήσεων δεδομένου ότι οι δημοσκοπήσεις είχαν πέσει μέσα στις εκλογές του 2019.

Έχοντας κατά νου ωστόσο ότι αντιπαραθέσεις και οι συγκρούσεις δεν βγάζουν πουθενά αντίθετα δημιουργούν περισσότερα προβλήματα, ο κ. Τσίπρας δεν σκοπεύει να κάνει επίθεση στις εταιρείες. Απλώς σε τακτικά χρονικά διαστήματα θα υπενθυμίζει και τις προβλέψεις που έγιναν για το ΚΙΝΑΛ και οι οποίες δεν επιβεβαιώθηκαν.