Ηπειρώτικο χρώμα απέκτησε το πρωί το Ζάππειο, όπου έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης των τοπικών προϊόντων, από τον Ηπειρώτη πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα με τη συμμετοχή του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιο Λιβανού, του περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη και πολλών κυβερνητικών και κοινοβουλευτικών παραγόντων.  Με σύνθημα «Κερνάμε Ήπειρο», οι παραγωγοί θα εκθέτουν έως την Κυριακή (10 πμ-8 μμ) τα αυθεντικά προϊόντα τους όπως λάδι, κρασιά, τσίπουρο, αρωματικά, βότανα, όσπρια, σάλτσες, αλλαντικά, παραδοσιακά γλυκά, μέλι και βέβαια γαλακτοκομικά και τυριά. 

Το μενού για τους επισκέπτες περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, τάρτα προσούτο με πρόβειο και μανιτάρια του δάσους, σπανακόπιτα Ηπειρώτικη μους γαλοτύρι, τραχανόσουπα με βασιλομανίταρα, λουκάνικο Μετσόβου, κρέμα πορτοκάλι αρμπαρόριζα και βελουτέ καρότου με γάλα γαϊδούρας.   

Χαμόγελο, ζεστασιά και φιλοξενία βγαίνουν αβίαστα από τους ανθρώπους της Περιφέρειας Ηπείρου, που υποδέχονται Αθηναίους και μη σε μία εκδήλωση γεμάτη μουσική, εικόνες και γεύσεις.

Οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Η  Ήπειρος είναι τα πέτρινα Ζαγόρια, το παραδοσιακό Μέτσοβο, η Άρτα και το γεφύρι της, η Πρέβεζα, η Πάργα και τα Σύβοτα, η Βάλια Κάλντα, το Σούλι και τα Τζουμέρκα, οι πηγές του Αχέροντα  και βέβαια τα μοναδικά Γιάννενα με τα μνημεία τους, τη λίμνη της κυρά Φροσύνης και το νησάκι με τα μουσεία και τους εκλεκτούς μεζέδες του. Ένας τόπος γεμάτος μυστικά και τοποθεσίες που κόβουν την ανάσα, αλλά και γεμάτος γεύσεις από τοπικά προϊόντα που θέλεις να γευτείς».