Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η ανάρτηση του Ηλία Μόσιαλου για τους εμβολιασμούς με την Εκκλησία της Ελλάδος να τον εγκαλεί για προσβλητική επίθεση κατά του Χριστιανισμού και χλευασμό της θρησκευτικής πίσης εκατομμυρίων ορθοδόξων.

Ο καθηγητής ανήρτησε ένα meme που εμφάνιζε την Θεοτόκο, φορώντας προστατευτική μάσκα στο πρόσωπο προφανώς κατά του κορονοϊού, επάνω σε ένα γαϊδουράκι να ρωτά τον Ιωσήφ: «Γιατί δεν φοράς μάσκα;».

«Δεν πιστεύω στον κορονοϊό» απαντούσε ο Ιωσήφ.

«Ότι έμεινα έγκυος από κρίνο όμως ε; Αμάσητο το κατάπιες», σχολίαζε η Θεοτόκος.

«Συμβαίνουν και αυτά» ήταν το σχόλιο με το οποίο συνόδευε ο κ. Μόσιαλος την ανάρτηση.


Η αντίδραση της Ιεράς Συνόδου ήταν έντονη: «Ο φανατισμός και η έλλειψη σεβασμού στον άλλον δεν είναι αποκλειστικό χαρακτηριστικό των «θρησκειών» ή των «αλλόθρησκων», αλλά οριζόντιο γνώρισμα πολλών ανθρώπων, συντηρητικών και προοδευτικών», τονίζεται σε ανακοινωθέν που εξεδόθη από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, «σχετικά με την προσβλητική ανάρτηση του κ. Ηλία Μόσιαλου σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης».

Θέση για την ανάρτηση του καθηγητή πήρε και ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ο οποίος επιτίθεται στον Ηλία Μόσιαλο, εμπλέκοντας και το… ΠΑΣΟΚ και τον Γιώργο Παπανδρέου.

Αναλυτικά αναφέρει: «Το πρόβλημα με τον κο Μόσιαλο δεν είναι η απόφασή του να προσβάλει την πίστη μας στη γέννηση του Χριστού, παραμονή του εορτασμού της. Αυτό δείχνει απλά τον χαρακτήρα του.

Το πρόβλημα είναι ότι παρότι επιστήμονας δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι αυτοί που «δεν πιστεύουν ότι υπάρχει covid» λόγω θρησκείας είναι λιγότεροι και από αυτούς που ψήφισαν Παπανδρέου για πρόεδρο ΚΙΝΑΛ. Ως πρώην Υπουργός του, αλλά και ως εκπρόσωπος της Ελλάδας οφείλει να αντιληφθεί και τα δυο».