Μεγάλη κινητικότητα, αλλά και σχετική νευρικότητα παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα στο «γαλάζιο» στρατόπεδο της Α’ Θεσσαλονίκης.

Και τα δύο έχουν να κάνουν με τη μάχη του σταυρού, που -όπως φαίνεται- στη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια θα είναι σκληρή. Θυμίζουμε ότι η Ν.Δ. έχει εκλέξει εδώ 7 έδρες, με τη σειρά κατάταξης να είναι η εξής: Κ. Καραμανλής, Κ. Γκιουλέκας, Ε. Ράπτη, Σ. Καλαφάτης, Σ. Σιμόπουλος, Α. Ευθυμίου και Δ. Κούβελας. Οι δημοσκοπήσεις δίνουν και παίρνουν και δείχνουν την τριάδα Γκιουλέκα - Ράπτη - Καλαφάτη να έχει ένα προβάδισμα. Ταυτόχρονα, υπάρχει το ερώτημα που λέγεται Κώστας Καραμανλής για το αν θα είναι ξανά υποψήφιος. Την ίδια στιγμή, η νευρικότητα μεγαλώνει από την εμφάνιση νέων μνηστήρων που ακούγονται, όπως η Μαρία Σπυράκη, ο Θανάσης Εξαδάκτυλος και κάποιοι αυτοδιοικητικοί, όπως η Βούλα Πατουλίδου.

Όπως είναι προφανές, ο συνωστισμός αυτός προκαλεί εκνευρισμό ακόμα και στους εν ενεργεία βουλευτές, ενώ την ίδια στιγμή κυκλοφορούν σενάρια που θέλουν, λόγω της νέας απογραφής, η Α’ Θεσσαλονίκης να κερδίζει 1 έδρα και από 16 να πηγαίνει στις 17. Αυτό, αντί να χαλαρώνει την κατάσταση, μάλλον επιτείνει τον συνωστισμό, καθώς κάποιοι θεωρούν πια πιο εύκολη την εκλογή.

Σε όλα αυτά προσθέστε και τους πολιτευτές που συνεχίζουν δυναμικά στη μάχη του σταυρού, όπως ο Δ. Γκολιδάκης, ο Δ. Βενιέρης και ο Ν. Καραγιαννακίδης.

Παράλληλα, σενάρια θέλουν την επίσης πολιτεύτρια της Ν.Δ. Αφροδίτη Λατινοπούλου, που εδώ και καιρό ακολουθεί μια πολύ δεξιά ρητορική, να μεταγράφεται είτε στην Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου είτε σε νέα μορφώματα που συζητιούνται στα δεξιά της Ν.Δ.